Dillsboro vámpírjai
2021. május 18. írta: Csiribusz

Dillsboro vámpírjai

Hátborzongató história Észak-Karolinából

1788 tavaszán Észak-Karolinában, az Alfort család földet vásárolt a folyó közelében, s házat épített a Dillsboro-i közösségben. A ház elülső részében, dr. Alfort patikát nyitott.

A helyi lakosok először nagyon örültek, amiért orvos költözött a szomszédságukba, de örömük gyorsan ürömmé változott. Két férfi is akadt, akik köszvényükkel az orvoshoz fordultak, s rövid idő alatt elhaláloztak. Mindkét férfi kedvelt tagja volt a helyi közösségnek. Haláluk körülményei egy-két lakost felháborítottak. A helyi békebíró azonban lecsitította a kedélyeket, és egy időre béke lett. De a nyugalom kérészéletű volt.

Egy napon a békebíró leányát holtan találták az ágyában, különös szúrásnyomokkal a nyakán. A bíró felesége megesküdött, hogy látott a kislány ágya felett lebegni egy fekete alakot. Felsikított, de már késő volt. A gyermek gyorsan megadta magát a támadásnak.

wp.jpg

Az eset felbolygatta a kis közösséget. Az emberek azt kezdték suttogni, hogy vámpírok élnek a város közepén. Sok éjszakán át férfiak kisebb csoportja merészkedett ki az utcára, hogy felkutassák a vámpírokat, de nem találtak semmit. Ám egy alkalommal néhány férfi azt állította, nagy, fekete, denevérszerű lény láttak elrepülni a fejük felett. Pár nappal később egy kisfiú futott a nagyapjához azzal a panasszal, hogy valami megtámadta a szüleit a dombon álló házukban. Az öreg segítséget hívott, s néhány emberrel felsiettek a dombra. A szülőket és két kislányukat holtak találták, mindegyikük nyakán lyukak éktelenkedtek. Nem volt mit tenni, azonnal katonákat hívtak, akik az egész környéket átkutatták. 1789 februárjára elcsendesedtek az indulatok.

Egy éjszaka aztán újra sikolyra riadtak az emberek. Páran szemtanúi voltak annak a jelenetnek, amikor egy emberszerű fekete alak kirohant egy házból, lefutott a dombról, és berohant az Alfort-házba. Amikor a lakosok bementek abba a házba, ahonnan a sikolyok jöttek, halott, fiatal párra találtak a torkukon harapásnyomokkal. Mindezek után az Alfort-házba is bedörömböltek, de a doktor nem volt hajlandó beengedni őket. A férfiak mégis bejutottak a házba, és nagyon meglepődtek a látottakon. Az emeleti hálószobákban minden ágy üres volt. Senki nem aludt bennük. A földszinten három koporsót találtak. Az egyikben Mrs. Alfort feküdt feketébe öltözve, de nagyon is élt. Amikor rájött, hogy felfedezték, sziszegve átkozta őket. Mire a bíró megérkezett, Alfort doktort kirángatták a házából, és egy fához kötözték.

Később a városka lakói előtt kijelentették a közösség vezetői, hogy az Alfort család – a doktor, a felesége és a fiuk – mindhárom tagja vámpír.

Még azon az éjjelen felakasztották őket, majd testüket visszavitték a házba. A házat utána felgyújtották, és hagyták porig égni. A maradványok között később nem találták meg a házaspár tizenöt éves fiát, de nem is látták többé. A környéken nem történt további gyilkosság.

Forrás: anomalien.com – az eredeti cikk nyomán írta: Csiribusz

Képforrás: mtg.fandom.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4216614632

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása