A Balaton ősi lakója
2016. július 07. írta: Csiribusz

A Balaton ősi lakója

Immáron három éve senki se látta, azonban most újra felbukkant a Balaton ősi lakója Ella az ősmagyar vízi istenség. A Pannon-tenger egykori lakója mégsem tűnt el örökre, mint ahogyan azt korábban hittük. Ella, akit a helyiek csak Elcsinek becéznek nagyon félénk, ugyanakkor kedves élőlény. Eredete a belső földi hunokig vezethető vissza.

bal1.jpg

Számos természeti csoda köthető Ellához, melyet az avatatlan szemek talán észre se vesznek, az asztrális síkokon keresztül látók viszont mind tudják milyen hálával is tartozunk ennek az ősi lénynek. Ella eredetileg Tanhu könnyéből született valamikor a miocén végén, gyászos idők voltak azok a Belső Föld lakóinak, de gyászuk nem maradt vigasz nélkül. Tanhu könnye egyre csak gyarapodott, mígnem megállíthatatlan forrássá duzzadt, folyók, folyamok és gigantikus tavak jöttek táplálni életét, végül Pannonnak nevezték magukat és egy lény jelent meg bennük, ő volt Ella minden bánat őrizője, a könnyek siratója. Ella hűséges volt atyjához Tanhuhoz és a magyar néphez egyaránt, ezért ígéretet tett, hogy örökké vigyázni fog a Kárpát-medence lakóira.

bal2.jpg

Azok a szerencsések, akik már találkoztak vele tudják milyen kegyes zord külseje ellenére, nyaranta még a gyerekekkel is játszik, hiszen tudja az ő lelkük ártatlan és tiszta, melyet a felnőttek már bemocskoltak és csak szenvedéseiken keresztül tisztulhatnak meg, ha könny mossa arcukat kezükbe. Könnyből sarjad és könnyé lett Ella. A modern korunkban elkerülhetetlen a leleplezés, ezért is sikerülhet egyre több képen szerepeltetni illetve sokasodnak azok a találkozások is, amikor valakinek szerencséje lesz e nemes lényhez.

Bánat szülte
Könnyből kérte
Megszületett végre
Fájó világ otthona
Végtelen szíve s kora
Minket táplál búja...

Forrás: tudatieletmatrix.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr698871750

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása