Titokzatos eltűnés Lappföldön
2022. november 14. írta: Csiribusz

Titokzatos eltűnés Lappföldön

Egy bogyószedő munkás köddé vált az erdőben

lapp01.jpg

A gazdagabb országok gyakran hirdetnek idénymunkákat külföldiek számára, akik aztán elmennek gombát, gyümölcsöt vagy paradicsomot, stb. szedni. Az eset, melyet itt olvashatnak, nem friss, valójában 2014-ben történt Salla környékén, a finnországi Lappföldön. A thai férfi, aki körül az egész történet forog, ezen a csodás vidéken dolgozott, távol a hazájától. Bogyós gyümölcsöket szedett, talán áfonyát, szedret, szamócát ...

Egy napon munka után, amikor a járműre várt, amely hazaviszi, különös dologra figyelt fel. Furcsa kinézetű állat settenkedett körülötte a bokrok takarásában. Nem tudta volna megnevezni miféle lény, mert ilyet még nem látott, de félelmet keltett benne, miután követni kezdte. Ijedtében és tanácstalanságában felhívta a kapcsolattartóját. Nem tudta, mitévő legyen. „Valami furcsa követ engem, olyan, mint egy kutya vagy hasonló” – mondta, majd a kapcsolat megszakadt. Hogy maga nyomta-e ki a gombot, hogy lemerült-e vagy a térerővel volt-e gond, sosem derült ki. A férfi mindenesetre nyom nélkül felszívódott. Nem volt a megbeszélt helyen, s többé senki nem látta. Mi történhetett?

Ahonnan feltételezhetően eltűnt, nem találtak semmiféle állati vagy emberi lábnyomot. A finn rendőrség a katonaság segítségével kitartóan kereste a férfit, de miután sehol nem találták, néhány héttel később leálltak a kutatással. Azokat a bogyószedőket, akik ismerték az eltűnt személyt és segítették a keresést, visszahívták dolgozni.

lapp03.jpg

/thai bogyószedők Finnországban - illusztráció/

Úgy tűnt, az élet folyt tovább a megszokott medrében, de a rendőrség nem zárta le az ügyet. Pár nappal később előkerült az erdőből egy vödör és néhány ép ruhadarab, melyeket a férfi tulajdonaként azonosítottak. A rendőrség azonban különös módon azt állította, hogy a férfi munkatársai vitték az erdő mélyére a holmikat. De miért tették volna? Ennek semmi értelme.

Élnek ugyan a területen medvék és farkasok egyaránt, de egyikre sem jellemző, hogy emberre támadjon. Az ilyesmi nagyon ritkán fordul elő. Általában elkerülik az embert. Tehát fennáll továbbra is a kérdés, mi lehetett az a furcsa lény, amit a férfi látott? És miért nyomta ki a telefont, ha annyira félt? Az egyetlen információ, amit tudunk a lényről az az, amit a férfi mondott: „nagy, kutyaszerű állat”. Nem lehetett farkas, medve vagy egyszerű kutya, mert akkor azt mondta volna. De ez az ember félt, és az állatot kutyaszerűnek nevezte. Fogalma sem volt, mi az. Hogy két lábon járt-e vagy sem, nem tudni.

A finn nemzeti műsorszóró hálózat, az YLE, a weboldaláról teljesen letiltotta az üggyel kapcsolatos történeteket, véleményeket. A finn média agyonhallgatta az esetet, csupán néhány bulvárlap említette. Ez azért is fura, mert az ország viszonylag nagy, és ehhez képest csekély a népessége. Itt általában a kicsi esemény is nagy dolognak számít, amit lehoznak a hírekben. És akkor egy ilyen jelentős, megoldatlan eltűnésről nem tudósítanak? Különös.

Írta: Csiribusz

Forrás: nexusnewsfeed.com

Képforrás: poddtoppen.se; besthqwallpapers.com; yle.fi

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr2018129568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása