Gyilkos támadás
2023. február 09. írta: Csiribusz

Gyilkos támadás

Egy fiatalember meghalt …

wf8.jpg

2020 decemberében, alig néhány héttel karácsony előtt, a 28 éves Christopher Whiteley eltűnt az otthonából. Reggel kilenc órakor munkába indult, és többé senki nem látta.

Általában egy csókkal búcsúzott élettársától, Samanthától, de ezen a napon nem. Csúnyán összevesztek az éjszaka folyamán. Christopher kilépett a házból, majd történt vele valami.

wf5.jpgSamanthával mindig viharos volt a kapcsolatuk, drogproblémával küzdöttek mindketten. Együttlétük alatt két közös gyermekük született, akiket elvettek tőlük a drogok miatt. Veszekedéseik nem egyszer fajultak a tettlegességig. Christophert (balra) egy alkalommal le is tartóztatták, olyan csúnyán megverte Samanthát. A nő elleni többszörös bántalmazásai miatt – melyeket elismert –, börtönbe került, ahonnan 2020 júniusában szabadult.

Mivel nem tartott autót, kénytelen volt kora reggelenként stoppolni, hogy beérjen a munkahelyére. Így barátkozott össze egy férfivel, aki majdnem minden reggel felvette a Howell Roadon. Itt el kell mondani, hogy Christopher a város területén kívül lakott, egy elhagyatott, erdős övezetben. A texasi olajmezőkön dolgozott, s minden fillért félretett, hogy jogosítványt szerezzen, majd kocsit vehessen magának.

Mindennap elsétált egy kis hídhoz a Howell Roadon. Így történt 2020. december 2-án is. Csakhogy később nem jött haza, a munkahelyére sem ment el, és Samantha hiába hívta, nem vette fel a telefont. Miután másnap sem tért vissza texasi otthonába, és senki nem látta, a lány bejelentést tett a rendőrségen. Azonnal elkezdték a kutatást az elveszett fiatalember után. Első körben azt vizsgálták, vajon ki és hol vette fel a kocsijába. Megnézték a ház környékét, s az egyik rendőr átvizsgálta a ház mögötti patakpartot is. Miközben nézelődött, egy cédrusfa tövében észrevette a letámasztott kék-fehér hátizsákot. Alig ötméternyire, a bozótos alján megpillantotta Christopher holttestét.

A látvány szörnyű volt. A férfi ruhája csupa vér, felső ruházata hiányzott, torkát fültől fülig feltépték. Egyértelmű volt, hogy egy nagy állat támadta meg, mégpedig álló helyzetében. A sebek elhelyezkedése és kinézete teljesen kizárta, hogy ember bántotta volna késsel vagy egyéb fegyverrel. Mindezt később az orvosszakértői vizsgálat is alátámasztotta. Ezen kívül vékony karmolásnyomok éktelenkedtek Christopher homlokán, mellkasán, és a bal orcáján. A karom ebből következően élesebb, vékonyabb lehetett az emberi körmöknél, de a sebek mélysége szerint nem macskaféle ragadozóé. Inkább karmos kézre, mancsra hajazott, ahogyan a támadó megragadta harapás közben az áldozatot.

Különös, amiért a férfi nem viselt felül semmit, pedig azon a reggelen nem volt több hat foknál. Nyilván nem mezítelenül jött el otthonról. De hová tűnhetett a felsője? A nadrág térdtől felfelé véres volt, szakadt, a slicc nyitva, az alsónadrág kitüremkedve. A rendőrök szerint ez olyan jel, ami arra utal, mintha a támadó állat vonszolta volna. Nem ismeretlen jelenség pl. kutyatámadás során, hogy az állatok letépik a ruhát. Mivel az ember testét takarja, s abba tudnak belekapaszkodni, szó szerint lecibálják a testről.

Végül a rendőrség arra a következtetésre jutott, hogy Christophert hegyi oroszlán ölte meg. Tudjuk, hogy a férfi reggelente stoppolt. A hídhoz mindig egy kisebb, erdős részen vágott át, bokrok és fák sokasága között. Aznap azonban lehetett valami a bozótosok rejtekén, ami megállásra késztette. Ahelyett, hogy visszasietett volna a házba, délnyugati irányba fordult. Ebből az következik, bármi lepte meg, az elállhatta a házhoz visszavezető utat, vagyis valószínűleg a férfi mögé került.

Michael Bodenchuk vadvédelmi szakértő, első lépésben megvizsgálta a talajt, ahol Christopher holttestére bukkantak. Állati lábnyomok után kutatott, de meglepő módon a férfi lábnyomain kívül semmit nem talált. Távolabb látott ugyan nyomokat – vaddisznóét, coyote-ét, szarvasét, még emberét is –, de ezek mind elkerülték a tett helyszínét, egyiket sem lehetett a gyilkossághoz kötni.

Christopher nadrágján szőrmintákat találtak, s azokat megvizsgálva kiderült, hogy kutyaszőrök. Ez azért furcsa, mert a környéken élők közül senkinek sincs kutyája. Az is különös, hogy meg sem próbálták a laborban azonosítani a mintákat, vajon milyen kutyától származnak pontosan.

Jonah Evans, a Texasi Park és Vadvilág munkatársa már ránézésre kizárta, hogy hegyi oroszlán ölte meg a fiatalembert. Szerinte egyik őshonos állat sem tehető felelőssé a gyilkosságért. Először is, a hegyi oroszlán mindig hátulról támad, nem szemből. Mindig a nyak hátsó részére megy, de nem a torokra. A hegyi oroszlán a karmaival mély, csúnya sebeket ejt, ezzel szemben a rejtélyes állat karomnyomai mások. A hegyi oroszlán, támadás során birkózik áldozatával, nagy csata jellemzi, aminek nem volt nyoma. Támadás után vizeletükkel megjelölik a környéket, de ennek sem találták bizonyítékát. Úgy tűnt, Christopher maga mászott be a bokor alá, hogy védje magát a támadástól, ám sebe annyira súlyos volt, hogy pillanatok alatt elvérzett. Jim Vaught szakértő, aki vizsgált már hegyi oroszlán által megölt áldozatot, szintén cáfolta, hogy Christopher halálát puma okozta volna.

A nyaki sérülést egészen biztosan állati harapás okozta, ebben nem volt vita. Az is kijelenthető, hogy a sebet okozó fogak jóval nagyobbak egy kutya vagy prérifarkas fogainál. A szakértők arra is felhívták a figyelmet, hogy nem volt „lehúzó” taktika, ami a prérifarkasokra és a kutyákra jellemző, amikor egy náluk magasabb valakit vagy valamit akarnak a földre teperni. Ezért többnyire a karokat és a lábakat támadják, de itt nem ez történt. Emiatt kizárt, hogy akkor harapták volna ki a torkot, amikor az áldozat még két lábon állt. Ehhez egy magas állat kellett.

Bár az orvosszakértői vizsgálat hegyi oroszlán támadását jelölte meg hivatalosan, a megállapítás valószínűleg nem felel meg a valóságnak, ugyanis a támadó állkapocsmérete ezt is kizárta.

A holttestről levágták a körmöket, hogy DNS-vizsgálatot végezhessenek. A vizsgálat kimutatta, a nyomoknak semmi köze a hegyi oroszlánokhoz. Hogy mihez van azonban köze, nem árulták el. Különös, hogy a testet közben lemosták egy Bleach nevű oldattal. Miért volt ez fontos? Általában a víz és a szappan is megteszi. Ekkor Michael Bodenchuk vadvédelmi szakértő azt kérte, küldjék el a nadrágot és a csizmát nyálvizsgálatra. Bármi is lett a vizsgálatok eredménye, soha nem hozták nyilvánosságra. Hogy ki rendelte el a test azonnal fertőtlenítését, és a körmök megsemmisítését, arról sem szól a fáma.

Sosem derült ki a gyilkos állat kiléte. Sokan azt suttogják, egy kutyaember a tettes, amire természetesen nincs bizonyíték, s ha van is, sosem tudjuk meg. Akárhogyan is, a gyilkos állat még mindig szabadon kószál.

Írta: Csiribusz

Forrás: youtube,com; texasmonthly.com; stuff.co.nz

Képforrás: dreamimaginations.com; en.mogaznews.com; phys.org; elelur.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7418268513

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása