A Rivington Pike-i bestia
2022. június 30. írta: Csiribusz

A Rivington Pike-i bestia

A birkagyilkos kutyaember

Tudjuk, hogy egész Anglia-szerte pletykálnak vadon élő nagymacskákról, fekete párducokról, amelyek valaha cirkuszoktól vagy egzotikus állatokat tartó arisztokratáktól szöktek meg. Erre azonban semmi bizonyíték, noha időnként látni vélik őket. Néha azonban nem csak a lápok szörnyeiről, pl. a Boodmin-láp fenevadjáról vagy a Exmoor-i fenevadról beszélnek. Van egy másik legendás lény, amely úgy tűnik, napjainkban visszatért Anglia északnyugati tájaira. Ez az ijesztő, kutyaszerű szörnyeteg vörös szemekkel, kóstolgatja a helyi birkaállományt. Úgy vélik sokan, nem más lehet, mint a hírhedt Rivington Pike-i bestia.

rpb1.jpg

2019 egy éjszakáján, az Edgerton-i víztározónál, két férfi, Carolan Smith és Mick McClaren állati morgást hallottak a közelből. Vadásztak és a kutyáik is velük voltak.

2020 októberében két nyúlvadász portyájuk során széttépett birkát talált a Winter Hill közelében, Rivington Pike-ban. A szerencsétlen birka teste még mindig gőzölgött, amikor arra figyeltek fel, hogy a gyilkos bestia a bokrok közül figyeli őket vörös szemeivel. Óriásinak tűnt, és rájuk morgott. Ide nem volt elég a légpuska, amit a kezükben szorongattak. A mezőn legelésző birkanyáj egy csoportba tömörült, úgy tűnt, nagyon félnek.

2021 nyarán egy férfi, aki hatéves kisfiát iskolába vitte reggel Adlingtonba, észrevett egy hatalmas, kutyaszerű lényt, amint irtózatos gyorsasággal átrohant a mezőn. Sötét szőre volt, feje Rottweilerre vagy Bulldogra hasonlított, majd villámgyorsan eltűnt. Észlelését azonnal jelentette a Winter Hill-i nyomozócsoportnak, akik a fenevadról szóló jelentéseket vizsgálják. Szerintük ez volt az első alkalom, hogy nappali fénynél látta valaki. A lényt Rivington Pike-i vérfarkasként vagy Rivington Pike-i medveemberként is emlegetik.

Van egy korábbi beszámoló 2012-ből, amit annak idején szintén jelentettek. A meg nem nevezett szemtanú barátaival és kutyáival a Great Hillen sétált, amikor meglátta a fenevadat. Este volt már, amikor a zseblámpák fényében megpillantotta a hatalmas, sötét alakot. Először tehénnek hitte, ami vicces, mert odafent a lápon nem szoktak tehenek legelni, mégis ez volt az első gondolata. A lény átvágott a fényvonalon, és abba az irányba haladt, amerre ők is mentek. Mindegyikük látta a bestiát, ami nagyon gyorsan mozgott. Egy idő után úgy tűnt, elment, de a kutyák ideges viselkedése azt mutatta, valahol ott van. Aztán 60-90 méternyire, közel a szemtanú autójához, ahol az út lejteni kezdett, ismét meglátta. Egy régi parasztház romjainál állt, majd átugrotta a megmaradt fal omladékát és eltűnt. Alig egy perccel később méterekkel odébb újra hallották a morgást. Nem értették, hogyan tudott ilyen gyorsan egyik helyről a másikra kerülni. Úgy döntöttek, nem is akarják tudni. A kutyákkal együtt a kocsihoz siettek, és elmentek haza. A szemtanút azonban nem hagyta nyugton a dolog, és tapasztalatukat jelentette a nyomozócsoportnál, akik a hasonló bejelentések miatt alakultak meg.

Nem bizonyosodott be a nagyvilág számára, hogy a lápos területen valóban él a kutyaszerű bestia, de az biztos, hogy a helyiek hisznek benne, hiszen sokan látták.

Írta: Csiribusz

Forrás: mirror.co.uk; mysteriousuniverse.org

Képforrás: shop.photo4me.com; artstation.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1218076980

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása