Vámpírok tartják rettegésben Napier lakóit
2021. július 29. írta: Csiribusz

Vámpírok tartják rettegésben Napier lakóit

Furcsa támadások Új-Zélandon

Kiss Tamás írása

vtrn04.jpg

A 2016-os év végén az Új-Zélandon lévő Napier városának lakóit számos furcsa támadás érte. Egészen pontosan három helyi lakos számolt be a hatóságoknak arról, hogy valami megharapta őket. A városban azonnal kitört a pánik, az emberek ugyanis azt gondolták, hogy ez kizárólag vámpírok műve lehet.

Napier Hawke's Bay megyében, Új-Zélandon, az északi sziget keleti partján található. A kisváros lakói ijesztő eseményekről számoltak be. Napier utcáin állítólag furcsa kinézetű, sápadt arcú emberek jelentek meg, akik kerülték a napfényt és inkább a város árnyékosabb helyein mozogtak. Ezt már csak az tetézte, hogy a furcsa vendégek néhányszor rátámadtak a helyi lakókra, sőt állítólag meg is harapták őket. Vajon mi az igazság ebből? Lehet, hogy a városkában vámpírok garázdálkodnak?

Andy Wells brit publicistának olyan jelentések kerültek a birtokába, melyekben napieri lakosok azt állították, hogy városukban furcsa kinézetű emberek jelentek meg. Nagyon sokan úgy gondolták, hogy vámpírokról van szó, viszont nem mertek nyilvánosan beszélni az átélt borzalmaikról, mert féltek attól, hogy senki sem fog hinni nekik. Köztudott, hogy Napier nagyon közkedvelt turista célpont, és rengetegen látogatnak el ide minden évben. Lehetséges, hogy mindössze egyszerű turistákról lenne csak szó? Miért látják ezt a helyi lakosok máshogy?

Kelly Marchman McNeely amerikai származású publicista szintén eme rejtelmes esetekkel foglalkozik. Ő is arról mesélt, hogy számos olyan jelentés érkezett a hatóságokhoz, melyek szerint az éjszakai órákban néhány lakost brutálisan összeharapdáltak. Az első támadás egy éjszaka is nyitva tartó élelmiszerbolt előtt történt, ahol egy bizonyos nő fülön harapott egy helyi lakost. A rendőrség még le sem tartóztatta őt, máris érkezett az újabb bejelentés, hogy a szintén helyi, „The Thirsty Whale” nevű vendéglő előtt szintén egy furcsa kinézetű nő vitába keveredett egy helyi férfilakossal, majd a hátára ugrott, és nyakon harapta őt. Az áldozat olyan sok vért veszített, hogy azonnal kórházba kellett szállítani. Chris Sullivan, a vendéglő tulajdonosa szerint a támadót sosem látták a városban azelőtt, biztos benne, hogy nem helyi lakosról van szó.

vtrn01.jpg

A fenti esetekkel egy időben még egy embert ért támadás, állítólag őt is nyakon harapták. A hatóságok mély hallgatásba burkolóztak ezzel az esettel kapcsolatban, és nagyon kevés információt engedtek kiszivárogni. A lakosok napjai ettől fogva rettegésben teltek, és azzal próbálták nyugtatni egymást, hogy vámpírok manapság már nem léteznek. Talia Shadwell, az egyik helyi újság riportere szerint viszont egyre többen kezdtek ebben kételkedni. Az orvosi szakkönyvek szerint vannak olyan emberek, akik porfíriában szenvednek, vagyis a bőrük nagy érzékeny a napfényre. Állítólag ehhez a tünethez időnként idegi lapú zavar is társulhat, ami megmagyarázhatná a támadók furcsa, agresszív viselkedését. Mások szerint veszettségről van szó. Ez a vírussal terjedő betegség szintén a központi idegrendszert támadja meg. A legismertebb tünetei az agresszió, illetve a napra való érzékenység. Vajon sikerül valaha kideríteni, hogy kik garázdálkodnak Napierben?

Forrás: Rejtélyek világa / 2018. október-november – Kiss Tamás írását lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: mirror.co.uk; fineartamerica.com; movehub.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1216647894

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása