Kísértetház a tóparton
2017. május 05. írta: Csiribusz

Kísértetház a tóparton

Minden úgy kezdődött, hogy Michael Todd beleszeretett egy régi házba a New York állambeli, festői környezetű Saranac tónál. A ház hatalmas volt és igényelt némi felújítást. Mike megvásárolta az ingatlant, majd nagy lelkesedéssel belevágott a munkába. Szándéka szerint ki akarta adni a házban található lakásokat, miután megtörtént a felújítás. Az első két szinttel nem akadt sok gondja, viszonylag könnyedén rendbe tette, a harmadik emelet azonban teljesen ki volt égve, tele szeméttel, ezért úgy döntött, azt hagyja utoljára.

kh3.jpg

kh2.jpg

Annak érdekében, hogy Mike spóroljon a költségekkel, maga állt neki a nagy munkának és beköltözött az egyik lakásba. Szorgalmasan munkálkodott minden este, ahogyan ideje engedte, hogy megvalósíthassa álmát. Egy napon aztán furcsa dolgot tapasztalt. Éppen az egyik helyiségben dolgozott, amikor egy pillanatra letette kezéből a fúrót a földre, de amikor érte nyúlt, a fúró már nem volt ott. Ugyanakkor fényt látott a fürdőszoba irányából, így utánanézett, mi lehet. Ám semmi különöset nem talált. Azaz mégis! A fúró ott feküdt a fürdőszoba közepén, a földön. Elhitette magával, hogy talán csak túl fáradt és emiatt képzelődik. Folytatta a munkát, de kis idő elteltével lépteket hallott az előszoba felől. Mintha valaki mászkálna a lakásban. Ismételten utánanézett és most sem talált semmit. Meggyőzte magát arról, hogy jobb, ha abbahagyja a munkát, mert bizonyára nagyon fáradt lehet, ha hangokat hall.

Egy másik alkalommal, Mike az alagsori mosodában dolgozott, amikor azt hallotta, hogy valaki fut fel a lépcsőn. A férfi üldözőbe vette a láthatatlan betolakodót és a harmadik emeletre jutott, ahol észrevette, amint becsapódik egy beépített szekrényajtó. Kinyitotta az ajtót és régi kacatok zuhantak a nyakába. Ezen kívül nem volt ott semmi.

kh1.jpg

Teltek a hetek. Mike elkészült az egyik lakással. Első bérlője a fiatal Cynthia Warwick Seiler lett, aki nagyon megszerette a tóparti házat, és magával vitte kiskutyáját, Buddyt is. Amikor egy este lement Buddyval az alagsorba, hogy kimossa a szennyesét, a kiskutya szokatlanul kezdett viselkedni. Mialatt a ruhákat a gépbe gyömöszölte, a kis Buddy felfutott a lépcsőn és meg sem állt a harmadik emeletig. Valami nyilván odavonzotta. Cynthia követte a kutyát, de azon kívül, hogy hidegnek és barátságtalannak érezte a harmadik szintet, nem tapasztalt semmi különöset.

A második bérlő Veronica Montes és kisfia, Ashton volt. Egy nap, étkezéshez ültek le, amikor szokatlanul hideg lett a lakásban. A kisfiú egyszer csak rémülten nézett az anyjára és azt mondta, valaki beleliheg a nyakába. Veronica persze nem hitte el és meggyőzte Ashtont, hogy csak a légmozgást érzékeli.

Mindeközben Cynthia többször is igénybe vette az alagsori mosodát. Buddy mindig vele tartott és mindig felfutott a lépcsőn. Amolyan rutinná vált számára ez a szokás. Cynthia idővel nem is foglalkozott már vele, ám egy alkalommal, miután Buddy elszaladt, furcsa, nyugtalan érzés nehezedett rá. Mintha valami lenne a háta mögött. Lassan megfordult és rémülten látta, hogy egy férfi kísértete figyeli őt. Pánikszerűen futott a kutya után, felkapta, majd kirohant vele a házból. Visszanézve két gyermeket látott a harmadik emeleti ablakok egyikéből, akik kissé különösen néztek ki. Cynthia megkereste Mike-ot és elmondta neki a tapasztalatát. Mike nagyon ledöbbent, de szembe kellett néznie a valósággal: egy kísértet-járta házat vásárolt meg. Jobb ötlete nem lévén, beszerzett néhány keresztet és a ház különböző részein aggatta ki, hátha békét hoznak.

A harmadik lakó, Jodi Gagnon, miközben a Mike által mutatott lakást nézte meg, szokatlan dolgot észlelt. Mintha egy kisgyermek lépett volna hozzá, aki aztán átkarolta a lábát. Ám ahogyan lenézett, semmit nem látott. Jodi is meggyőzte magát, ahogyan előtte mások, hogy csak képzelődött, és kivette a lakást.

Veronica fiát, Ashtont sem hagyták békében a szellemek. Az asszony azt vette észre, hogy a kisfiú egyre ragaszkodóbb lesz, folyton mellette van és nem akar egyedül lenni. A gyermek egyértelműen félt valamitől. Egy napon, amikor evéshez készülődtek és Ashton a fürdőszobába ment kezet mosni, Veronica az ordítására figyelt fel. Azt állította, hogy egy idegen fiú volt a fürdőszobában, ám Veronica senkit nem talált ott. Ekkor a konyhából magától elindult Ashton gumilabdája és a hallon keresztül kigurult az előtérbe, majd megállt a lépcsőnél. Veronica meg akarta fogni, de ahogyan lépett felé, a labda úgy gurult le egyik lépcsőről a másikra. S ha Veronica megállt, megállt a labda is.

A kísértetjárás Mike-ot éppúgy gyötörte, mint lakótársait. Éjszaka, amikor aludt, Mike arra ébredt, hogy a háta mögött mászkálást hall. Megfordult és egy kislány arcát látta az üvegajtón keresztül, amint őt figyeli. Jodi Gagnonnak az volt az utolsó csepp a pohárban, amikor otthonában ülve, valaki belelihegett a fülébe, majd egy sejtelmes férfialak átsétált a szobáján. Ezek után Jodi összecsomagolt és elköltözött.

Amikor Mike megismerte Nicolle Harrist, boldog volt, hogy végre megoszthatja tapasztatait valakivel. Egy este elmentek a házhoz és Mike utánanézett a megüresedett lakásnak. Nicolle követte őt. Észrevették, hogy a levegő mennyire lehűlt. Majd megfagytak a falak között. Nicolle észrevételezte, milyen sok kereszt van mindenhol. Aztán meglátott egy rémes arcot Mike háta mögött és annyira megijedt, hogy azonnal kirohant a kocsihoz. Mike utána. El akartak hajtani, amikor az út közepén megjelent előttük egy férfialak, de ahogyan nekimentek volna, a szellemlény eltűnt. Ez volt az a pont, amikor Mike-nak elege lett. Belátta, hogy valamit sürgősen tenni kell.

A férfi egyik jóbarátja, Cheryl, aki amolyan spirituális személy volt, azt ajánlotta Mike-nak, tetessen áldást a házra. Elment Mike-kal az ingatlanhoz és gyertyákat gyújtva, a Bibliából felolvasva komolyan hitte, ettől minden jóra fordul. Ám alig kezdte el az imát, suttogó hangokat kezdtek hallani. Cheryl folytatta a felolvasást, majd egyszer csak kétrét görnyedt a fájdalomtól és öklendezni kezdett. A kétségbeesett Mike fogta a Cheryl által hozott szentelt vizet, majd a nőre keresztet vetett a vízzel. Úgy tűnt, hat valamelyest. A ház békésebb lett utána.

Eljött az ideje, hogy Mike utánanézzen a ház történetének. Kiderült, hogy valamikor a 19-20. század fordulóján szanatórium működött a házban, ahol a TBC-s betegeket kezeltek. Sokan felgyógyultak, de rengetegen voltak azok, akik belehaltak a gyilkos kórba. Mike rájött, hogy a halottak nem akarják elveszíteni a házat és szeretnék, ha emlékeznének rájuk. Úgy döntött, a harmadik emelet egy kisebb részét meghagyja változatlanul a szellemeknek. Ez volt a béke ára. Ettől kezdve a ház megnyugodott.

Forrás: Syfi Media Productions, 2013. – a dokumentumfilmet lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: smallpines.wordpress.com; drivingandlife.com; keywordsuggest.org

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6912482587

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása