Ausztrália legőrültebb gyilkosa
2019. november 01. írta: Csiribusz

Ausztrália legőrültebb gyilkosa

Pörkölt a férjből, túszejtőt felmosónyelekkel ártalmatlanító rendőri egység, gyilkossági kísérlet a férj ellen, aki a nászéjszakán csak háromszor képes szeretni asszonyát. És ez csak pár kiragadott címszó egy történetből, ami valami nagyon elborult fekete komédia forgatókönyve is lehetne, de mégsem az. A most következő események valóban megtörténtek, a szereplők pedig valóban ilyen diszfunkcionálisak. Következzék Katherine Knight csodálatos élete.

kk12.jpg

Maga a család, amibe Katherine Knight született sem volt éppen szokványosnak mondható. Anyjának, Barbara Roughannak az első Jack Roughannel kötött házasságából született négy fiúgyermeke. De Barbara viszonyt kezdett férjének egy kollégájával, Ken Knighttal, ami rövidesen kitudódott és a konzervatív értékrendben hívő, vidéki Ausztráliában ebből botrány lett, ami miatt a párnak nem volt maradása Aberdeenben.

Moreeban költöztek össze, ahová az asszony egyik fia sem tartott velük: a két idősebbet az apjuk nevelte, a fiatalabbakat a sydneyi nagynéni vette szárnyai alá.  Barbinak és Kennek négy közös gyermeke született, köztük egy lány ikerpár 1955-ben, aminek fiatalabb tagja volt Katherine. 1959-ben Jack Roughan meghalt és Barbara előző házasságából született két nagyobb fiú hozzájuk költözött.

Ken alkoholista volt, aki gyakran nyílt fizikai erőszakkal és fenyegetésekkel vette rá feleségét a szexre, néha akár naponta tízszer is. Barbara pedig részletekbe menően mesélt lányainak a szexuális életükről és arról, hogy mennyire gyűlöli a szexet és a férfiakat. Egyszer később Katherine elpanaszolta anyjának, hogy az egyik barátja szeretne szeretkezni vele, de ő még nem érzi késznek magát erre, mire Barbara azt a megértő anyai tanácsot adta neki: „Csak tedd szét és ne nyafogj”. Egyszer Katherine egy pszichiáternek panaszolta el, hogy több családtagja is szexuálisan zaklatta, de néhány ellentmondásos részlet miatt a doktorban feltámadt a gyanú, hogy az egészet csak a képzelete szülte. Végül kénytelen volt elismerni, hogy tévedett, mivel a lány történetét az összes hozzátartozója megerősítette(!).

Barbara üknagyanyja ausztrál bennszülött volt, aki egy írhez ment hozzá. A nő büszke volt származására, mégis inkább családi titokként kezelték, mivel nem szerettek volna rasszista viccek céltáblája lenni. Az ikertestvérén kívül Katherine-hez csak a nagybácsija, Oscar Knight állt közel, aki a lány állítása szerint az 1969-ben bekövetett öngyilkossága után is meglátogatta néha szellemalakban. Ugyanebben az évben a család visszaköltözött Aberdeenbe.

kk9.jpg

A muswellbrookei középiskolába járt, ahol az az osztálytársai szerint magányos gyerek volt, aki a kisebbek terrorizálásával töltötte szabadidejét. Legalább egy fiúra fegyverrel támadott, de egyszer egy tanár is megsebesítette, aki próbálta védeni magát tőle. A tiszta pillanataiban viszont mintagyerek volt. Tizenöt évesen hagyta ott az iskolát anélkül, hogy megtanult volna írni és olvasni(!). Szabóként vállalt munkát a helyi ruhagyárban, majd másfél évvel később megkapta a munkát, amire később csak „álmai munkájaként” hivatkozott: nyulakat nyúzott egy helyi vágóhídon. Elhivatottsága és munkaszeretete miatt hamar előléptették csontozóvá, és kapott egy csontozókés-készletet, amit olyan nagy becsben tartott, hogy akárhová költözött mindig az ágya fölé lógatta, hogy „mindig kéznél legyen, ha szükség lenne rá”.

Első férj

1973-ban megismerkedett egy alkoholproblémákkal küzdő kollégájával, David Stanford Kellett-tel, és rövidesen szerelem szövődött kettejük között. Osztoztak jóban és rosszban. Ha Kellett betintázva kocsmai verekedésbe keveredett, az asszony szintén feltűrte az ingujját, és beállt a férfi oldalára. Aberdeenben már jól ismerték a nőt arról, hogy akárkivel volt konfliktusa mindig veréssel fenyegette az illetőt. A házasságra 1974-ben került sor. A nő kérésére a motorján gurultak az oltár elé, a hátsó ülésen a kissé spicces Daviddel. De a boldogító igen kimondás előtt Barbara, az örömanya még félrehívta a férfit, hogy pár jó tanáccsal lássa el a házasságukhoz:

Az öreglány azt mondta, hogy vigyázzak magamra: Jobb, ha erre az egyre figyelsz, mert különben kurvára meg fog ölni. Ha felidegeled, vagy valami marhaságot csinálsz, akkor baszhatod.  Eszedbe se jusson szórakozni vele, mert kibaszottul meg fog ölni. – És ezt a saját anyja mondta. Meg még azt, hogy zakkant. Nincs ki neki mind a négy kereke” – vallotta később David.

A nászéjszakán Knight megpróbálta megfojtani Davidet, mert a férfi csalódást okozott neki azzal , hogy csak háromszor volt képes szeretni asszonyát.

Teljesen meglepő” módon a házasságuk viharos volt, erőszakos megmozdulásokkal a nő részéről. Például egyszer elégette a férfi összes ruháját és cipőjét, majd hátulról tarkón vágta egy serpenyővel, mert a férfi kicsit később ért haza, mivel részt vett egy darts-versenyen, aminek bejutott a döntőjébe. Kellett az életét féltve rohant a szomszédba segítségért, ahol aztán összerogyott. Utána pár hetet kórházban kellett töltenie, amíg a többszörös koponyatörése összeforrt.  A rendőrség vádat akart emelni a nő ellen, de Katherine lebeszélte Davidet a feljelentésről. 1976 májusában nem sokkal első gyermekük, Melissa Ann születése után, Kellett otthagyta a családját egy másik nő miatt, akivel Queenslendbe költözött. Állítása szerint, nem bírta tovább elviselni Katherine erőszakos és megszállott természetét.

Másnap a környékbeliek arra lettek figyelmesek, hogy Katherine babakocsival sétálni viszi a kicsit a főúton, miközben a babakocsit erőszakosan jobbra-balra rángatja. Szerencsére valaki észnél volt és bejelentést tett, Knightot pedig beszállították a St. Elmo kórházba, ahol szülés utáni depressziót diagnosztizáltak nála. Pár hetet bent kellett töltenie, majd gyógyultnak nyilvánították és kiengedték. Ő pedig fogta a két hónapos Melissát, kiment a vasútvonal mellé, és a sínekre fektette a gyereket nem sokkal a vonat érkezése előtt. Szerencsére valaki vigyázhatott fentről a kicsire, mert egy arra gyűjtögető hajléktalan észrevette, és az utolsó pillanatban sikerült megmentenie. Katherine-t ismét letartóztatták, és bevitték a St. Elmo kórházba, de valami homályos oknál fogva másnap kiengedték.

Pár nap múlva átment a szomszédba, hogy megkérje az ott lakó nőt, hogy segítsen neki eljutni a kórházba. A szomszéd belement, de amint beültek a kocsiba, Knight kést rántott és követelte, hogy vigye Queenslandbe, hogy elkaphassa Kellettet. Nyomatékosításképpen késével megvágta a nő arcát. Megálltak útközben egy szerelőnél, ahol a szomszédnak sikerült elmenekülnie, de még a rendőrség megérkezése előtt Katherine újabb túszt szedett egy fiú személyében. A rendőrség megérkezett és pár felmosó(!) segítségével sikerült ártalmatlanná tenni a nőt. A Morisset Pszichiátrára szállították, ahol a nővéreknek bevallotta, hogy meg akarta ölni a műhely egyik szerelőjét, aki Kellett kocsiját javította, és ezzel lehetővé tette a férfi szökését, aztán Queenslandbe ment volna, hogy végezzen a férfival és anyjával. A rendőrség tájékoztatta Davidet, aki erre faképnél hagyta új barátnőjét, és anyjával együtt visszaköltöztek Aberdeenbe, hogy támogathassák Katherine felépülését.

A történet felénél járunk, gyorsan számoljuk össze hány ésszerűen viselkedő emberrel találkoztunk eddig. Ezután sem lesz sokkal több…

Knight kényszer-gyógykezelése 1976. augusztus 9-én ért véget. Kellett-tel Brisbane-be költöztek, hogy együtt ápolják a férfi anyját. A Dinmore húsüzemben vállalt munkát a közeli Ipswichben. 1980. március 6-án megszületett újabb közös gyermekük, Natasha Maree. 1984-ben Katherine hagyta el férjét, és költözött vissza szüleihez, majd bérelt egy lakást Muswellbrookban, ahol szintén egy vágóhídon kezdett dolgozni. Munka közben megsérült, és hátfájása miatt rokkant-nyugdíjba ment következő évben. Mivel nem volt már szüksége ahhoz, hogy közel lakjon munkahelyéhez, elfogadta a hivatal által felkínált lakást, és visszaköltözött Aberdeenbe.

Második férj

Itt megismerkedett egy 38 éves bányásszal, David Saundersszel. Pár hónapra rá össze is költöztek, de a férfi megtartotta előző lakását, ami jó ötletnek bizonyult, mivel Katherine-t féltékenységi rohamok gyötörték, aminek a vége az volt, hogy a férfit többször kidobta a közös lakásból. A férfinak ebből egyszer elege lett, és nem tért vissza. Ekkor Knight ment utána, és könyörgött neki, hogy bocsásson meg, amit a férfi meg is tett. Nem volt valami jó ötlet… Katherine később a férfi szeme láttára vágta el két hónapos kiskutyájuk torkát, csak hogy szemléltesse, mi lesz, ha Saundersnek eszébe jutna félrelépni, majd leütötte a férfit egy serpenyővel.

1989-ben megszületett közös lányuk Sarah, ezért Saunders jelzálogot vett fel a házukra, amit aztán Knight fizetett vissza a munkahelyi sérülése miatt kiutalt kárpótlásból. Szerencsére maradt még egy kis összeg, amit az otthon kicsinosítására fordíthatott. Így a lakást beborították az állatbőrök, koponyák és szarvak. A falakat bőrkabátokkal, régi csizmákkal, rozsdás medvecsapdákkal, bozótvágókkal, vasvillákkal és gereblyékkel dekorálta, de olyan intenzitással, hogy még a plafonra is jutott belőlük. Ebből a művészi koncepcióból támadt egy kisebb vita a pár között, aminek a vége az lett, hogy a férfi pár bordáját eltörte, mikor megütötte egy vasalóval, majd még hasba is szúrta egy ollóval. A férfi elmenekült saját lakásába, majd mikor napokkal később visszamerészkedett a holmijáért, konstatálhatta, hogy elkésett, mert Katherine már mindent pedánsan felaprított. Ez már sok lehetett, mert a férfi menekülőre fogta, és hónapokig rejtőzött egy olyan helyen, ahol Knight akármennyire elszántan is próbálkozott, nem tudott a nyomára bukkanni. Később visszamerészkedett, hogy láthassa a lányát, amikor aztán szembesülnie kellett azzal, hogy a nő sem töltötte tétlenül az idejét. Ellátogatott a rendőrségre és távoltartási végzést kért a férfi ellen, mivel azt vallotta, hogy Saunders fenyegette őket.

Harmadik férj

1990-ben Knight összejött a 43 éves John Chillingworth-szel, akitől született egy Eric nevű fia. De erről az időszakról semmi elmebeteg eseményt nem regisztráltak, ami azt jelenti, hogy a nőnek vagy volt pár tiszta éve, vagy nagyon tudnak titkot tartani. Mindenesetre a kapcsolat három év után véget ért (gondolom Knightnak hiányzott az izgalom…) és a nő viszonyt kezdett John Price-szal.

Negyedik férj

Price egy bányász volt, akit mindenki kedvelt a környezetében. Előző házasságából született három gyermeke, akik közül a válás után a két idősebb a férfival maradt, a picit pedig az anyjuk nevelte. Összeköltöztek Knighttal, és a kapcsolatuk első éve ideálisnak volt mondható: a férfi jól keresett, a gyerekek pedig imádták új pótmamájukat.

kk10.jpg

A gondok ’98-ban kezdődtek, mikor a nő előhozakodott a házassággal, John viszont hallani sem akart a dologról. Vérre menő vita kerekedett ebből, majd ennek hozadékaként Katherine másnap egy kupacba pakolta a cuccokat, amiket a férfi a munkahelyéről engedély nélkül hozott haza, lefilmezte, és elküldte a főnökének. Bár olyan apróságokról volt szó, mint például a szavatossági idő lejárta miatt leselejtezett és a szemétdombról összeguberált elsősegélydobozok, a férfi munkaadójának nem volt választása, minthogy tizenhét szorgalmas munkával töltött év után kirúgja Price-t.

A szerelmi kapcsolat pár hónap után újrakezdődött, de a férfi legalább annyira észnél volt, hogy most már nem költöztek össze. A viták viszont egy idő után újrakezdődtek, egyre durvábbak lettek, a tetőponton pedig Katherine mellbe szúrta a férfit. Price végre besokallt, kirúgta a házból, és távoltartási végzést kért ellene. Aznap délután Price azt mondta kollégáinak, ha egyszer nem jönne be dolgozni, az azért lesz, mert a nő megölte. A munkatársai próbálták lebeszélni, hogy találkozzon a nővel, de azt mondta, hogy ha nem teszi meg, akkor a gyerekeit fogja bántani.

Knight elküldte a gyerekeket egy ottalvós bulira, de előtte még videóra vette őket, és olyan megjegyzéseket fűzött a felvételhez, hogy egyfajta végakaratként is értelmezhető. Vett magának egy fekete fehérneműt, és elment Price otthonába. A férfit a tévé előtt találta, ahogyan a fotelben aludt. Eltöltöttek egy gyors pásztorórát, majd a Price ismét álomba merült.

A szomszéd reggel hatkor arra lett figyelmes, hogy a férfi kocsija még mindig a bejárón áll. Közben megérkezett egy kollégája is, és együtt mentek kideríteni, hogy nem történt-e valami baj. Kopogtak a bejárati ajtón, de senki sem jött ki. Miután felfedeztek egy vérfoltot, értesítették a rendőrséget. A rendőrök nyolcra érkeztek, berúgták a hátsó ajtót, felfedezték Price maradványait, és a maréknyi bevett altatótól eszméletlen Katherine-t. A nő alvás közben szúrta le a férfit, és a vérnyomokból ítélve Price megpróbálta felkapcsolni a villanyt, majd kimenekült a ház elé, de nő a nyomában volt és visszarángatta a lakásba, ahol aztán elvérzett. A nő azután kocsiba pattant, egy bankautomatából levett Price számlájáról ezer dollárt. A boncolás szerint a férfit 37 késszúrás érte egy nagyméretű henteskéstől elölről és hátulról egyaránt.

kk11.jpg

Pár órával a halál beállta után a nő ismét kést fogott, és megnyúzta a holttestet. A bőrt egy húskampó segítségével felaggatta a nappali plafonjára. Aztán hozzákezdett a vacsorához. Levágta a férfi fejét, amit egy fazékban találtak megfőzve, némi zöldséggel. Egyéb testrészekből kimetszett és megsütött darabokat az asztalon lévő tányérokon fedeztek fel, zöldségkörettel tálalva. Két személyre volt megterítve, kis névkártyákkal, amin a férfi gyerekinek neve állt. A test maradékát keresztbe tett lábakkal rendezte el, a kezébe egy 1,25 literes piásüveg került. A kompozíció tetején egy vérmaszatos fénykép trónolt a férfiról, és egy Katherine által írt sajátos helyesírású üzenet:

Most visszakaptad Johanton amiért megerőszagoltad a lánnyom. Ezt neked Beckért, Rossért és a kis Johnért. Játsszál a kis John farkával John Price.”

Ezek a vádak később alaptalannak bizonyultak.

Tárgyalásán a bíró felajánlotta a hatvan fős esküdtszéknek, hogy aki nem akarja kitenni magát a helyszínen készült fotók látványa miatti sokknak, azokat felmenti tisztségük alól. Öten éltek a lehetőséggel. A Knight elleni vádakat emberölésről később gyilkosságra változtatták, amit a nő sosem ismert el emlékezetkiesésre hivatkozva. Védőügyvédje felmentést kért számára az alól, hogy végig kelljen hallgatni tettének részleteit, de ezt megtagadták. Mikor a nyúzásnál és lefejezésnél tartottak, Katherine hisztériás rohamot kapott, és szedálni kellett.

Végül 2006-ban életfogytiglanra ítélték pszichiátriai megfigyelés mellett, amit azóta egy ausztráliai börtönben tölt. A fogolytársai között afféle tyúkanyóként viselkedik, de írásban lett rögzítve, hogy sohasem kaphat cellatársat, mivel esélyes, hogy újra gyilkolni fog.

Az aktája azzal a csupa nagybetűs mondattal kezdődik „SEMMILYEN KÖRÜLMÉNYEK KÖZÖTT NEM ENGEDHETŐ SZABADON”.

Forrás: bizzarium.com; wikipedia.org

Képforrás: rearfront.com; bizzarium.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr2115278320

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása