A gyilkos „család”
2018. április 10. írta: Csiribusz

A gyilkos „család”

Charles Manson véres forradalmat hirdetett és egy sátánista szekta fölött uralkodott, amely az ő parancsszavára gyilkolt. Gázkamrában végrehajtandó kivégzésre ítélték, de mivel a halálbüntetést Kaliforniában eltörölték, jelenleg kilenc gyilkosságért kilencszeresen kirótt életfogytiglani börtönbüntetését tölti. Követői az ő utasítására mészárolták le Sharon Tate-et, Roman Polanski filmproducer feleségét és három barátjukat a házaspár hollywoodi otthonában 1969-ben.

cm1.jpg

Két nappal később éjszaka, ismét akcióban küldte Manson a követőit, hogy végezzenek Polanskiék szomszédaival, az élelmiszer-áruház tulajdonos Leno LaBiancával és annak feleségével, Rosemaryvel. Vétkesnek találták továbbá Donald Shea kaszkadőr lefejezésében, és Gary Hinman zenész kivégzésének elrendelésében.

A negyvennyolc éves Manson egy prostituált törvénytelen fia. Kiskorában az anyját és a bátyját börtönbe csukták, mert megverték és kirabolták azokat a férfiakat, akiket az anyjuk felcsípett. Tizenegy esztendős korában Manson összeütközésbe került a törvénnyel és javítóintézetbe küldték. A következő huszonegy évet büntetőintézetekben töltötte, úgyhogy harminckét évesen úgy lépett ki az életbe, hogy egyszer sem volt nővel és nem ivott meg egy pohár sört. A nyakába szakadt szabadsággal nem tudván mit kezdeni, találomra felugrott egy távolsági autóbuszra, melyről San Francisco haight-ashburyi negyedében, a világ hippimozgalmának központjában szállt ki.

Az 1967-es év volt a szeretetet és békét hirdető virággyerekek korszakának a tetőfoka. Manson hosszú hajat és szakállt növesztett és gitározott. Hamarosan csodálók karéja vette körül. Lányok térdepeltek a lábainál, egyikük így áradozott: „Amikor először hallottam énekelni, mintha angyal szólt volna. Delejes erő áradt belőle.” Egy másik lány, a „Sipító” Lynette Fromme azt mesélte: „Charlie magával ragadott, mintha szelek szárnyán szállnék. Mikor szeretkeztünk, ártatlannak éreztem magam, akár egy csecsemő.”

Manson azonban nem sokra tartotta a nőket. A hollywoodi hegyekben létesített kommunájában négy jutott minden férfire. A családjában az volt az egyik szabály, hogy a kutyák előbb kaptak enni, mint a nők. A lányok kötelesek voltak nyomban engedelmeskedni annak a férfinek, akit Manson megnevezett. Betiltotta a fogamzásgátló szereket, az alkoholt, a szemüveg viselését. A lányoknak tilos volt kérdezniük, és nem ejthették ki a szájukon azt a szót, hogy „miért?”. Mégis istenként tisztelték Mansont.

Voltak nők, akik hosszú kilométereket utaztak azért, hogy felajánlkozzanak neki. Az egyik filmszínésznőt, aki a kegyeiért rimánkodott, előbb elküldte, hogy másszon meg egy közeli hegycsúcsot. Egy másik nő magával hozta tizenöt éves lányát. Manson az anyát elzavarta mondván, túl öreg már, de a kislányt ott tartotta. Az anya engedelmeskedett.

cm3.jpg

Manson hihetetlen vonzerejével bebocsáttatást nyert a hollywoodi körök féktelenebb pontjaira is. Szinte bizonyos, hogy ő és néhány követője Polanskiék vendégei voltak az előtt az éjszaka előtt, hogy Sharont és barátait meggyilkolták. A mészárlás annak a hónapokig tartó próbának volt a betetőzése, amelynek Manson a híveit alávetette. Elunván puszta csodálatukat, törvényszegési gyakorlatokat tartott. Rávette őket, hogy autókat lopjanak, apróbb lopásokat kövessenek el, és hogy hátborzongató fekete öltözékben lakóházak környékén portyázzanak. Azután Sharon Tate házához rendelte bandája tagjait, hogy megfélemlítse azt a valakit, aki mint állította, megszegte számos, neki tett ígéretét.

Polanski éppen Európában forgatott egy filmet, és megkérte régi barátját, Voytek Frykowskit meg annak barátnőjét, Abigail Folgert, hogy lakjanak addig Sharonnal, hogy ne legyen egyedül. Augusztus 8-án este Sharon régi szerelme – akkor már csak barátja – Jay Sebring is beugrott hozzá. Mindnyájan, még az a tizennyolc éves fiú is, aki Frykowskihoz jött látogatóba, szörnyű halált haltak három lány és egy volt futballsztár kezétől, akik Manson bizalmas, belső köréhez tartoztak. A nyolc hónapos terhes Sharont tizenhat késszúrás érte, az ő vérével írták ki a bejárati ajtóra azt a szót, hogy „disznó”.

cm2.jpgA véres rémuralmával az egész világot megdöbbentő férfi jelenleg a dél-kaliforniai Vaccaville-i fegyházban tölti büntetését, ahol is a börtönkápolna sekrestyése. Múltbeli bűneit nem bánta meg. Az állítja, nincs lelkiismeret-furdalása a parancsára végrehajtott bestiális gyilkosságok miatt. Azt nyilatkozta Albert Foster angol fotósnak: „Nem szégyenkezem és semmit sem sajnálok. Ha a dollárközpontú társadalom szemét csak a rettegés és az erőszak tudja felnyitni, hát keltsen bennük rettegést a Charles Manson név”.

Megjegyzés: Charles Manson 2017 novemberében szívinfarktusban elhunyt.

Forrás: A világ legbrutálisabb gyilkosai / Android Kiadó, 1997. – lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: abcnews.go.com; seattletimes.com; pinterest.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4113823710

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása