A molyember különös esete
2017. november 11. írta: Csiribusz

A molyember különös esete

Az Ohio folyó partjainál, Nyugat-Virginia és Ohio állam határán fekszik Point Pleasant városa. Történelmének egyik sötét fejezete az őslakos indiánok és a telepesek között lezajlott véres csata. Ám az elmúlt ötven évben egy félelmetes teremtményről szóló legenda is szárnyra kapott.

me6.jpg

John Hipes és neje, ápolóként dolgoznak. 2009. március 20-án éjjel hazafelé tartottak, amikor az asszony valami szörnyűségeset fedezett fel előttük. Este 10-11 körül járt az idő és a megszokott úton haladtak otthonuk felé. Az út mentén erdős térség van, s mivel sok balesetet okoznak a szarvasok, mindig nagyon figyeltek, nehogy baj legyen. Így volt ez akkor is. Az asszony egyszer csak észrevett valamit az előttük fekvő hídon. A férfi kénytelen volt lassítani, mert az a bizonyos dolog meg sem mozdult. Azt hitték, talán sebesült szarvas lehet, vagy egy kóbor kutya. „Amikor felegyenesedett és még nálam is magasabbra emelkedett, rájöttem, hogy ez a valami nem normális” – meséli a férfi. Hipes állítása szerint talán 2,2 méter is lehetett a magassága. Ezek után kitárta a bal szárnyát, majd leugrott a hídról. A lény látványa súlyos traumát okozott John Hipes feleségének, aki sikongatni kezdett és sírógörcsöt kapott. A mai napig nem tud beszélni az esetről.

Nem ez volt az első találkozása a Point Pleasant-i lakosoknak a lénnyel. Először 1966-ban láttak ehhez hasonló, bizarr teremtményt. Abban az évben, november 15-én két fiatal pár Point Pleasant TNT-nek nevezett ipari területén autózott át, amikor egy repülő lény követni kezdte őket. Az esetet azonnal jelentették a helyi rendőrségnek. Az egyik utas, Linda Scarberry, részletesen leírta és le is rajzolta a furcsa lényt. Ettől kezdve a teremtmény, molyember néven vált ismertté.

me5.jpg

Faye Dewitt helyi lakos, ismerte az érintett fiatal párt. Mint sokan mások, ő is abban a hitben volt, hogy valaki jelmezbe bújva ijesztgeti az embereket. Másnap este Faye és a bátyja a molyember keresésére indult, hogy bebizonyítsák, csak kitaláció az egész, így elmentek a TNT területére. Ám a testvérpár nem volt felkészülve arra, ami ezután következett.

A lány fivére később észrevett valamit és azt mondta Faye-nek, ne nézzen oldalra, mert a lény ott áll mellettük. Persze Faye odanézett. A lény szemei izzó vörösek és nagyok voltak. Szinte vonzotta a tekintetüket. Azonnal menekülni kezdtek, de a szörny követte őket. Menekülés közben az épületek labirintusában zsákutcába kerültek. Úgy tűnt, a lényt sikerült lerázniuk, de akkor hirtelen ott termett és a kocsi motorháztetejére ugrott. A lányra nézett, majd a fiúra és megint a lányra. Mindketten halálra rémültek, nem tudták mi fog történni. Végül felugrott vagy felszállt egy ötemeletes épületre. A fiú kiszállt a kocsiból és kővel kezdte dobálni. Az egyik kő eltalálta az állatot. Abban a pillanatban kitárta mindkét szárnyát, majd elrepült és elnyelte az éj sötétje.

Az elmúlt években sokan keresték fel Point Pleasant városát, hátha megpillantják a különös lényt, a helyiek pedig hasznot húztak a furcsa szörnyszülöttből. Több, mint száz ember állítja, hogy találkozott a lénnyel. Mindenki egy két méter körüli valamit látott, melynek fekete vagy piszkos fehér színe volt, feje mélyen ült a vállai között, akár egy madárnak. De legfontosabb jellemzője az az izzó vörös szempár, mely hipnotikus hatással volt mindenkire. Szárnyai fesztávolságát négy méterre becsülik.

me4.jpg

Egyesek úgy gondolják, az észlelések csupán tömeges illúziók. Ám John Hipes, aki maga is ápoló egy pszichiátriai osztályon, nem ért egyet ezzel. Ő nagyon jól tudja, mi a különbség a hisztéria és hallucináció között. Szerinte mindez nem ilyen egyszerű, mert ha valakinek hallucinációi vannak, akkor nem valószínű, hogy a látomásait más is látja. De ha nem a képzelet játéka a molyember, akkor mi? A tömeges hallucináció valóban kizárható, mert több, mint száz szemtanú ugyanazt a leírást adta a molyemberről, egymástól teljesen függetlenül.

Tom Ury egyike azon keveseknek, akik nappal találkoztak a lénnyel. 1966. november 25-én Clarksburgbe tartott autójával az egyik országúton. Kora reggel indult el a hosszú útra. Egy ideje autózott már, amikor a szeme sarkából felfigyelt valamire. Először azt hitte, talán helikopter. De aztán látta, hogy annak a valaminek két szárnya van és legalább 4-5 méter a szárnyak fesztávolsága. Azonnal eszébe jutott, hogy erről a lényről beszélnek a városi mendemondák. A lény az autó fölött kezdett körözni, miközben egyre lejjebb ereszkedett. Tom nagyon félt attól, hogy bántani akarja, ezért 120-130 km/h-ra gyorsított. Végül abbahagyta az üldözést és elrepült a folyó felé. Tom jelentette az esetet. Persze senki nem hitt neki, de ő ma is, immár idős emberként, állítja, hogy a molyembert látta.

me2.jpg

Az 1960-as években történt találkozásoknak hirtelen vége szakadt. 1967. december 15-én a lény észlelését követő egy év múlva, az Ohio folyót összekötő Silver híd összeomlott. A délutáni csúcsforgalomban történt katasztrófában ötven kocsi zuhant a megáradt folyóba, és negyvenhat ember veszítette életét.

me3.png

A világ számos pontjáról jelentették, hogy látták a molyembert, súlyos katasztrófák közelében. 1986-ban Csernobilban, néhány nappal a tragédia előtt, többen jelezték, hogy láttak egy fej nélküli embert hatalmas szárnyakkal, akinek vörösen izzottak a szemei. 2009-ben a mexikói Chihuahuában, a halálos sertésinfluenza kitörése előtt, egy szemtanú óriási, fekete szárnyú lényt látott a térségben. 2011-ben a japán Fukusimában, nem sokkal azután, hogy a cunamiban megsemmisült az atomerőmű, egy fekete szárnyú, vörös szemű lényt láttak a közelben.

me1.jpg

Lehet-e kapcsolat a molyember megjelenése és a tragédiák között? Figyelmeztetni akart volna minket a közelgő tragédiákra? Amióta találkozott a molyemberrel, John Hipesnak rossz előérzete van. Hogy a lény védelmezni vagy megfélemlíteni akar-e minket, nem tudhatjuk, de annyi bizonyos, hogy egyelőre megmagyarázhatatlan a jelenség.

Lejegyezte: Csiribusz

Forrás: Discovery Communications Europe Limited – Valódi X-akták, 2013. – dok.film

Képforrás: life.hu; bloody-disgusting.com; hogwartsishere.com; swyattart.deviantart.com; bogleech.com; thecryptocrew.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4613196156

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása