A tükör
2013. augusztus 08. írta: Csiribusz

A tükör

/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimarad vagy betoldódik. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. Sajnos nem egyszer előfordul, hogy különböző források teljesen másként tálalják ugyanazon történeteket, vagy némely részleteket leszámítva eltérőek, nagyon ellentmondásosak. Kérem, senki ne gondolja, hogy szándékosan akarom félrevezetni! Mindenki maga tudja, mit hisz el belőle vagy mit nem. A történetek hitelességét sem cáfolni, sem állítani nem tudom. Némelyik meglehetősen hátborzongató, ezért ki-ki a saját felelősségére olvassa el! Köszönöm! - Csiribusz/

Egyszer egy fiatal pár – Paul és Mary –, házasságkötésük után a svédországi Stockholmba repültek nászútra. Mary nagyon gazdag családból származott, így megtehette, hogy a legdrágább, legnagyobb lakosztályt foglaltassa le a legjobb hotelben. Volt ott francia ágy, luxus kanapék, díszes asztalok és székek, valamint egy nagy tükör a fürdőszobában. 

A pár izgatottnak és boldog tűnt. Elhatározták, hogy elmennek egy elegáns étterembe, és megünneplik a további közös életüket. Míg a férfi felöltözött, Mary a tükör előtt állt, és ahogyan aranyló haját fésülte, arra gondolt, ő a legszerencsésebb lány a világon. 

Az étterembe érve, a legfinomabb ételeket és a legkiválóbb pezsgőt rendelték. Amíg arra vártak, hogy az ételt kihozzák, az asszony mobilja megcsörrent. Felvette a telefont. Paul látta, amint Mary arca elsápad. Miután kinyomta a gombot, a férfi megkérdezte, mi a baj. A nő arcán könnycseppek gördültek le, és elmondta, hogy az apjával beszélt. A tőzsdén valami balul ütött ki, és családja elveszítette az egész vagyonát. 

Paul döbbenten meredt maga elé. Nem akarta elhinni, amit hallott. Miután visszamentek a szállodaszobába, Mary zokogva vetette magát az ágyra. Paul azt mondta, elmegy egy kicsit sétálni, és elhagyta a szobát. Kis idővel később Mary arra riadt fel, hogy valaki egy kővel bedobta az ablakot. Mindenhol szilánkok hevertek, és megpillantott egy levélkét is, amit a kőhöz rögzítettek. Felvette és elolvasta. 

„Drága, Mary! Nagyon sajnálom, hogy ilyen rossz híreket kaptál, de ezek után nem maradhatunk együtt. Itt az ideje, hogy bevalljam az igazat. Én csak a pénzedért vettelek feleségül. Most, hogy a családod elszegényedett, nem kell tovább elviselnem téged. Mindketten tudjuk, hogy olyan az arcod, mint a disznó hátsója, és valahányszor rád nézek, a hányinger kerülget. Tekintsd ezt válási papírnak, te csúf tehén! Reggel értesítem az ügyvédemet. Talán egyszer boldog lesz az életed nélkülem, de őszintén szólva, ez sem érdekel. Felőlem mehetsz a pokolba. Tisztelettel, ex-férjed: Paul.” 

tükör.jpgMary térdre rogyott és szívből zokogni kezdett. Összegyűrte a levelet, majd a szemétbe dobta. Aztán a szobapincértől rendelt pár üveg olcsó bort, és úgy leitta magát, hogy forgott vele a világ, rosszul lett. Még soha ilyen részeg nem volt. Betámolygott a fürdőszobába, hogy megmossa az arcát, de részeg kábulatában belefejelt a tükörbe, ami összetörve megvágta a homlokát és a vér végigcsurgott az arcán. Nyögött a fájdalomtól és a kétségbeeséstől. Végső elkeseredésében felkapott egy üvegszilánkot, és átvágta a saját torkát. Lassú, gyötrelmes halált halt. Másnap reggel az egyik szobalány talált rá vérbe fagyva. Értesítette a hotel illetékeseit, akik csendben elrendezték az ügyet, nehogy híre menjen az esetnek, aztán jó időre lezárták a lakosztályt. 

Évek teltek el, amikor is a szálloda annyira túltelítődött vendégekkel, hogy kénytelenek voltak ismét megnyitni a szobát. A szobalány kitakarította a helyiségeket, feltettek egy új tükröt a fürdőszobába, és máris készen állt a vendégek fogadására. 

Azon az estén egy fiatal pár költözött be a szobába. Persze fogalmuk sem volt róla, milyen szörnyű dolgok történtek ott évekkel korábban. Nem sokkal később a férfi az ágyon várakozva újságot olvasott, míg párja a fürdőszoba tükre előtt fésülködött és a sminkjét igazgatta. Aztán váratlanul feltűnt egy ijesztő, véres arc a tükörben. A rémült asszony sikongatni kezdett, és a férfiért kiáltott, aki azonnal berohant hozzá, de persze ő már nem látott semmit. Az asszony megpróbálta elmagyarázni, mit tapasztalt, de a férje megnyugtatta, hogy bizonyára képzelődött. 

Az estét a bárban töltötték iszogatással és csak hajnali egy óra után mentek fel az emeletre, enyhén ittas állapotban. Amikor a szobájukba értek, az asszony egyenesen a fürdőszobába ment. Belenézett a tükörbe, és megint az arc nézett vissza rá. Egy nő képét látta, akinek homloka össze volt vagdalva, és vér ömlött le az arcán. A szellemnő mélyen a szemébe nézett, és az asszony révületbe zuhant. 

Bement a hálószobába, felkapott egy gyertyát, majd az ágyhoz lépett, és meggyújtotta a lepedőt a benne alvó férjével együtt. Hamarosan az egész szoba lángokban állt, mialatt a nő hisztérikusan vihorászott. 

A szálloda igazgatója kihívta a tűzoltókat, akik el is oltották a lángokat, de addigra az egész lakosztály kiégett. Hamu szitált mindenfelé. Két elszenesedett holttestet találtak, a férfiét és a nőét. Az egyetlen tárgy, ami túlélte a tüzet és épségben maradt, az a tükör volt, mely a fürdőszoba falán csüngött. 

Forrás: scaryforkids.com – írta és fordította: Csiribusz 

Képforrás: layoutsparks.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr785452706

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

EquuiNOX 2013.08.08. 20:04:15

Szegény Mary.Nemcsoda,hogy bosszúálló szellem lett belőle.

Catherine Gorzo 2013.08.11. 11:08:49

Ez nem az egyik alternativ Bloody Mary történet?

Csiribusz 2013.08.11. 20:02:32

Nem tudom. Őszintén szólva nem mélyedtem el annyira ebbe a Bloody Marys dologban.

Alucard Archangel 2013.08.12. 12:13:25

Szerintem a férfi akit felgyújtott a nő az Paul lehetett,és azért gyújthatta fel mert megszállta a lelkét halott lány szelleme.

Csiribusz 2013.08.12. 12:29:53

Nem, az nem Paul volt, bár kétségtelenül őt látta benne.
süti beállítások módosítása