Megmagyarázhatatlan állattámadások
2021. november 23. írta: Csiribusz

Megmagyarázhatatlan állattámadások

Ismeretlen kutyalény a tettes?

mat06.jpg

2017 márciusában Oklahoma déli részén állattámadás történt. Egy kislány súlyosan megsérült egy ismeretlen kutyaféle által.

Március 22-én a nyolcéves Haiden Oxendine hátrament a hátsó udvarba, hogy friss vizet vigyen a kutyájának. Az anyja, Lindsey, odabent tartózkodott a házban a másik kutyájukkal és mosott. Innen hallotta meg Haiden ordítását. Kifutott a hátsó udvarhoz, ahol megtalálta kislánya vérrel borított testét. A gyermeket azonnal kórházba szállították, de sérülései elég súlyosak voltak. A vállán lévő izomzat egy része leszakadt, elvált a csonttól. Mellkasa egyik oldalán mély seb keletkezett, szintén a csontig hatolva.

A legkülönösebb, hogy a ház hátsó udvara le van kerítve, tehát elvileg oda semmi be nem tudott menni, s a család kutyáit is bent tartotta.

mat02.jpg

/Haiden túlélte a brutális támadást/

Miután a kislány magához tért, fotóról választotta ki az elkövetőjét. Három prérifarkasról beszélt, amelyeket képről mutattak neki. A súlyos traumát elszenvedő kislány anyja, Lindsey azt mondja, egyáltalán nem biztos abban, hogy kutyák vagy prérifarkasok a tettesek. Lindsey azt is elmesélte, hogy kislánya szerint az állatnak nagy, puha farka volt.

Az igazsághoz hozzátartozik, hogy a prérifarkas elég gyakori azon a vidéken, de még soha nem volt példa rá, hogy emberekre támadjanak. Lindsey azt is kijelentette, hogy a harapás túl nagy volt ahhoz, hogy prérifarkastól származzon.

Emily Long vadőr úgy véli, a kislány sérüléseinek jellege ellentmond a hivatalos feltételezésnek. A prérifarkas nem így támad, nem így öl. Általában távol tartják magukat az emberektől, nem viselkednek támadólag nappali fénynél, s a környék bőséggel el van látva fő élelmükkel, a nyulakkal, egerekkel és egyebekkel. Tehát nem kell éhezniük, semmi nem indokolja az emberek elleni támadást. Ezen kívül nem történt bejelentés a helyi lakosoktól agresszív állatokkal kapcsolatban.

Néhány évvel később egy másik, Kiefer nevű településen hasonló támadás történt. Ezúttal egy kisfiú volt az áldozat. A hétéves James McNeelis eltűnését 2021. október 20-án jelentették, miután hívásra sem jelent meg a vacsoránál. A gyermek a késő délutáni órákban tűnt el, majd az édesapa a ház mögötti hátsó udvarban találta meg szétmarcangolt holttestét.

mat03.jpg

/A hétéves James halála megmagyarázhatatlan/

A híradások azt mondják, a vizsgálatok szerint a család kutyája támadta meg a gyermeket, melyet pár héttel korábban fogadtak be. A kutya – sheltie-corgi keverék – semmiféle agresszió jelét nem mutatta. A szörnyű tragédia után egy állatvédelmi menhely vitte el, úgy tudni, két nappal később elaltatták. Állítólag mindezt úgy, hogy sem DNS-vizsgálatot, sem harapási vizsgálatot nem végeztek el. Az egyik értesülés szerint a hivatalos jelentésben a halál okaként ismeretlen állat támadásáról írnak, csak a média erősítette fel a kutyatámadás hírét.

A hely, ahol a McNeelis család háza áll, egy félreeső erdős területen található. Eléggé elhanyagolt, elvadult a környező növényzet, néhol a fű magassága az egy métert meghaladja. Egy ilyen helyen könnyedén el tud bújni egy nagyobb vadállat is. Október közepét írták, vagyis erősen benne jártak az őszi évszakban. A gyermek késő délután tűnt el, valószínűleg szürkület után. Este hét órakor már keresték, odakint koromsötét volt.  Vajon miért ment ki a házból a gyerek a sötét udvarba? Játszani akart vagy valami kicsalta?

mat04.jpg

/A McNeelis család otthona, ahol a tragédia történt/

Eléggé furcsa az a megállapítás is, amit a szomszéddal kapcsolatban fejtett ki az egyik oknyomozó. A szomszéd – Shannon Edison – a verandájukon ünnepelte a születésnapját a vendégeivel. Különös, hogy míg meghallotta az anya kétségbeesett sikolyait, addig a korábbi üvöltéseket, melyeket a gyermek adhatott ki, nem hallotta. Valóban fura. A szülők sem hallották a házban ezek szerint, noha ők jóval közelebb lehettek a kisfiúhoz a támadás idején. Ebből arra lehet következtetni, hogy a támadás rendkívül gyors lehetett, a gyermeknek ideje sem volt sikítani. Egy kiskutyával való hadakozás azonban nyilvánvalóan hosszadalmasabb lett volna és zajosabb.

El kell mondani, hogy a két állattámadást nem mindenki tudja elfogadni egyszerű kutya-, vagy prérifarkas-támadásnak, ugyanis számtalan tény szól ellene, melynek egy részét fentebb olvashattuk. A környékbeliek évtizedek óta beszélnek egy kriptid lényről, a kutyaemberről, melyet már nagyon sokan láttak a térségben, de a hatóságok nem hajlandóak tudomást venni róla. Sokan hiszik ezért, hogy a két gyermeket valójában e szörnyű lény támadta meg.

mat01.jpg

/illusztráció/

A fenti kép csupán illusztráció, nem a valós „tettest” mutatja, de pont egy sheltie-corgi keveréket ábrázol. Amint látjuk, kis termetű kutyusról van szó, s bár minden kutya tud harapni, azért nehéz elképzelni róla, hogy vérengző vadállat lehet. Ne feledjük, az áldozat hétéves gyermek volt. Az ekkora gyermekek már elég nagyok és erősek ahhoz, hogy egy ilyen kicsi kutya ne tudja őket csak úgy fellökni és felfalni. Ráadásul az egyik rendőr, aki kiérkezett a helyszínre állította, hogy a kutyán nem volt vér. Márpedig ha a kutya ölte meg a fiút, a pofájának, a szőrének véresnek kellett volna lennie. Az is megállapítást nyert, hogy egy ilyen kicsi testű kutya nem tudna olyan pusztítást véghez vinni, mint ami ott történt. Az apa elbeszélése szerint, kisfia testéből kisebb-nagyobb darabok hiányoztak. Ez nem jellemző a kutyákra.

Sokan vélik úgy, hogy az igazságot elkendőzi a rendőrség. Az egyik nyomozó állítólag magánbeszélgetés során elkottyantotta, hogy nemrég pár fickó lekergetett egy kutyaembert az Oklahoma-Arkansas menti erdőkbe, ahol nyomát veszítették. Nem árt megjegyezni, hogy ezen területen található az Ozark Nemzeti Park is, amelynek legendás lénye az ozarki fenevad. Talán nem véletlenül. A hely lehelet-közel fekszik az áldozatok otthonához, ráadásul erdős, bozótokkal teli vidéken található, amely jó búvóhelyül szolgál bármilyen állatnak. Felmerült a fekete medve támadása is, de fekete medve nem él a környéken. Szóba jött a hegyi oroszlán, ám az másképp öl. Aztán megemlítették a prérifarkasokat, de csupán egy embertámadásról van hír velük kapcsolatban, az is 1981-ben történt Kaliforniában.

Egy hölgy állította, hogy kutyasétáltatás közben üldözőbe vette egy nagyon magas, kutyaszerű lény, amely a bozótból folyamatosan morgott rá. Akik hisznek a kutyaemberben, aggódva próbálják megértetni az emberekkel, hogy veszélyben vannak, és legalább annyit tegyenek meg, hogy nem engedik ki gyermekeiket kora reggel vagy késő délután, este, felügyelet nélkül, különösen az erdős tájakon.

https://csiribusz.blog.hu/2021/03/09/az_ozarki_uvolto

https://csiribusz.blog.hu/2020/02/25/az_ismeretlen_kutyaleny_ujra_tamadt

https://csiribusz.blog.hu/2019/12/02/ismeretlen_allat_tamadasa

Írta: Csiribusz

Forrás: nbcnews.com; youtube/abnormalinvestigations

Képforrás: hu.pinterest.com; stwnewspress.com; kjrh.com; newson6.com; dinoanimals.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3316800828

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása