Vérfarkas a századelőn
2021. március 23. írta: Csiribusz

Vérfarkas a századelőn

A mocsári szörny

Virginia délkeleti és Észak-Karolina északkeleti részén terül el egy nagy kiterjedésű pusztaság, mely otthont ad a nagy sötét mocsárnak, a Great Dismal Swamp nevű helynek. Ez a hatalmas kiterjedésű vizes élőhely, magában foglalja a Great Dismal Swamp Nemzeti Vadrezervátumot és a Dismal State Parkot, amely több tízezer hektár területet ölel fel. Gazdag biológiai sokfélesége mellett a mocsár hosszú múltra tekint vissza, hiszen bennszülött törzseknek adott otthont, régi települések találhatók erre, és több szökött rabszolgának jelentett menedéket a 19. században. Ezen kívül a mocsár a nagy talányok helyszíne is. Állítólag egy nagyon furcsa, agresszív lény él itt, mely időnként feltűnik a környéken.

A hatalmas kiterjedésű mocsár több szempontból is kísérteties. Szigetei, vízi útjai labirintusa, áthatolhatatlan területei, zavaros vizei hemzsegnek a kígyóktól és az aligátoroktól. A telepesek gyakran elkerülték, ezért a szökött rabszolgáknak kitűnő búvóhely volt. Nem nehéz elképzelni, hogy e komor, szúnyogoktól hemzsegő kísérteties helyen él valami fura, szokatlan lény, melyről hosszú évek óta keringnek mendemondák, s mely leggyakoribb leísa szerint olyan, mint egy farkasember.

mv01.jpg

Hosszú riportok készültek egy óriási, két és fél méter magas, szőrrel borított bestiáról, amely rothadó hús szagát árasztotta magából. A legelső híradás 1902. március 20-án került közre a Richmond Dispatch újság kiadásában.

Ez a furcsa szörnyeteg, a helyi Ed Smith hét kutyájából kettőt megölt, majd a gazdára is rátámadt. Mr. Smith tizenkét mérföldre lakott Suffolktól. Következő alkalommal L. Frank Ames kereskedő, aki Bennett Creek közelében élt, ugyanezt a dolgot látta, és tapasztalta a pusztísát. Mr. Ames, a zajongást hallva, pisztollyal a kezében kiment a házából. Eleinte azt hitte, egy különös külsejű kutyát lát. Amikor rájött, hogy ez az a szörnyeteg lehet, melyről beszélnek, többször rálőtt, de nem találta el. A lény vadul morgott. Hat kutyáját is ráuszította, de azok nem voltak hajlandók támadni, inkább rémülten menekültek. A szörnynek semmi baja nem lett, el tudott futni. Később Henry Jordan otthonánál jelent meg, s ott dühösen leült egy fedett kúthoz. A leís egyezett Mr. Smithével: nagy, kísérteties forma, hosszú, sárga szőr, gonosz szemek.

Egyre több helyszínen bukkant fel. Minden esetben ugyanazzal a jellemzéssel írták le. Többnyire két lábon járt, testét dús, fakó szőr borította, szeme fényesen izzott, határozottan kutyára emlékeztetett. Arról volt ismert, hogy kutyákat és egyéb állatokat ölt, testüket pedig durván szétmarcangolt állapotban hagyta hátra. Vadászok indultak a szörny nyomába nem egyszer, s állítólag egy alkalommal sikerült lelőniük. Hogy a tetem sorsa mi lett, ki tudja, de mintha a lényből nem egy példány lett volna. 1902. március 21-én a Little Falls Herald nevű lap is írt a helyzetről.

Egy újabb szörnyről regéltek, mely a mocsári dzsungelből felbukkant, és a frászt hozta rá a Driver-i farmerekre, Suffolktól tizenkét mérföldre. Egy ismeretlen állat, mely nem őshonos a felföldi vidéken, Pleasant Hill lakóit terrorizálta, akik így nem mertek kijönni a házaikból.

Miután számos gazda üldözte, hogy megölje, egy színes vadásznak, Harrison Walkernek sikerült lelőnie. Edward Smith Driver-i gazda elmesélte, hogy miután ez a lény meglátogatta a földjét, megölte hét kutyáját, melyekből kettőt felfalt, ötöt pedig megcsonkított. Az egyik kutyának sikerült elbújnia az istálló alatt, Smith a vonyísára jött ki a házból egy pisztollyal. A szörny ekkor nekirontott. A férfi elesett, a fenevad széttépte a ruháját. Megpróbált lőni, de a fegyver berozssodott és nem sült el.

Whit Walker, aki ugyanarról a környékről származik, elmondta, hogy a lény az ő farmját is meglátogatta. Smith leísa szerint az állat nagyobb, mint egy farkas, bozontos, sárga szőrű, hosszú pofája van és mélyen ülő szeme. Kísérteties és gonosz. A babonásabb lakosok természetfeletti jelenségről suttognak.

A lényt egészen a mai időkig észlelték. Gyakran arról számolnak be, hogy a hátsó lábain áll, s a pofája olyan, akár egy emberé, de fogai óriásiak, amely miatt úgy hiszik, a mocsár legendás vérfarkasa lehet. Más spekulációk egyszerű, ismeretlen négy lábúként beszélnek róla, esetleg valamiféle mutáns medveként, farkasként, vagy a kutyaemberként ismert kriptid lényként gondolnak rá.

Forrás, képforrás: mysteriousuniverse.org – írta: Brent Swancer cikke után: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3516599942

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása