A Malawi-i bestia
2020. október 29. írta: Csiribusz

A Malawi-i bestia

Emberevő hiéna vagy valami más?

mb.jpg

A Malawi-i bestiát általában hiénának szokták beazonosítani. Az egész rémséges történet 2002 augusztusában kezdődött, amikor is egy ismeretlen állat öt embert mészárolt le és húszat megsebesített.

Malawi a világ egyik legszegényebb országai közé tartozik. Az itt élő népek rendkívül babonásak. Az említett lény Dowa körzetében mészárolta le az embereket, de a vadőrök és a rendőrök együttes fellépésének köszönhetően sikerült megölniük.

A fenevadról készült beszámolók kísértetiesen hasonlítanak a 18. században Franciaországban leírt, gévaudani bestiára. A szemtanúk hatalmas, kutyaszerű szörnyről beszéltek, amely ugyanúgy ölt, mint gévaudani társa. Egyetlen ugrással vetette magát az áldozatra és a fejének, nyakának esett. Állítólag rendkívüli hasonlóságokat mutatott a kutyával vagy a foltos hiénával, de a szemtanúk szerint mégsem az volt. Hosszú hátsó lábai ellent mondtak ennek.

mb011.png

mb10.jpg

A lakosság alig lélegzett csak fel, amikor újra kezdődött a szörnyűség. 2003 márciusában a szörnyeteg – feltehetőleg egy másik példány – újra lecsapott. Ámokfutásában ezúttal három embert ölt meg – két idős asszonyt és egy hároméves kisgyereket –, valamint tizenhat másik embert sebesített meg súlyosan. A halottak koponyáját szétroppantotta, beleiket és nemi szervüket felfalta. A túlélők sérülései borzalmasak voltak: elveszítették kezüket, lábukat, füleiket vagy szemüket; egy nő az orrát veszítette el az ajkaival együtt, amikor a bestia az arcába harapott. Az egyik túlélő – Morgan Amoni – úgy véli, a megölt bestia szelleme állt bosszút a túlvilágról.

A sorozatos támadások olyan pánikot váltottak ki az emberekből, hogy négyezren hagyták el otthonaikat, biztonságosabb vidékekre húzódva. Később aztán az elvándoroltak visszaszivárogtak falvaikba fegyveres kísérettel, de az első szörnnyel ellentétben, a másodikat nem sikerült levadászni.

A hivatalos álláspont szerint, mindkét ragadozó veszett foltos hiéna volt, bár a túlélők váltig állítják, hogy ez a lény valami más, amit nem tudnak beazonosítani az Afrikában élő őshonos állatfajok alapján.

Írta: Csiribusz

Forrás: cryptidarchives.fandom.com; en.wikipedia.org

Képforrás: cryptidz.fandom.com; reddit.com; dailymail.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8716273742

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása