A virginiai nyúlember
2020. szeptember 29. írta: Csiribusz

A virginiai nyúlember

Baltás ember nyúljelmezben

A városi legenda eredetének nem olyan régi a története, mindössze az 1970-es évekig nyúlik vissza. Bizonyos Brian A. Conley, aki történész és egyben levéltáros Virginia államban, a Fairfax Megyei Közkönyvtárban, alaposan utánakutatott a nyúlember legendájának. Két olyan bejelentés történetét találta meg, amely egy nyúlruhás emberről szól, aki baltával fenyegette az embereket. A támadásokról szóló jelentések 1970-ből származnak, s mindössze tíz nap különbséggel történtek a virginiai Burke-ben.

nye2.jpg

Az első eset 1970. október 19-én este történt, amikor is egy Robert Bennett nevű fiatalember – aki az amerikai légierő akadémiájának kadétjaként tanult – a menyasszonyával rokonlátogatóban volt. Mindez Burke-ben esett meg, a Guinea Road mentén. Éjfél körül járt az idő, amikor hazatértek rokonaikhoz egy futballmeccsről, akik a Guinea Roadon laktak. Alig parkoltak le az út közelében, amikor észrevették, hogy valami mozog a hátsó ablaknál. Pár pillanattal később az utas felőli ablak berobbant, és a széttört ablak mellett egy fehér ruhás alakot pillantottak meg. Természetesen nagyon megrémültek, de Bennettnek volt annyi lélekjelenléte, hogy beindítsa a kocsit. Miközben megfordult, hallották, amint a férfi utánuk kiált: „Ez itt magántulajdon! Megvan a sorszáma!” A pár visszatért az útra, s észrevették, hogy egy fejsze van a kocsi padlóján.

nye1.jpg

Később bejelentést tettek a rendőrségen. Bennett a férfi leírása közben fehér öltönyről és hosszú nyúlfülekről beszélt. A menyasszony azonban vitatkozott ezen, szerinte ugyanis a férfi nem viselt nyúlfüleket, inkább valamiféle hosszú, fehér süveg volt a fején.

Mindketten egyetértettek abban, hogy jól kivehető volt az ember arca, de a sötétség miatt nem látták, melyik rasszhoz tartozik. A rendőrség kivizsgálás miatt magánál tartotta a fejszét, de később visszaadták Bennettnek, akinek jelentést kellett tennie az esetről az akadémia felé.

A másik eset ugyanezen út mentén történt tíz nappal később. 1970. október 29-én este Paul Phillips, aki egy építkezésnél volt biztonsági őr, a King Park West Guinea Road-i szakaszán észrevett egy férfit egy befejezetlen épület tornácán. Elmondása szerint a férfi szürke-fekete-fehér nyúljelmezt viselt, nagyjából húszéves lehetett, kb. 173 cm magas, kb. 80 kg. Kezében egy hosszú nyelű balta volt, amivel a tornác oszlopát aprította, s közben ezt mondta: „Szabálysértést követett el! Ha közelebb jön, levágom a fejét!”

A Fairfax Megyei Rendőrség mindkét alkalommal nyomozást indított, de bizonyítékok hiányában kénytelenek voltak lezárni az ügyet. Az incidensek utáni hetekben több mint ötvenen hívták a rendőrséget azzal, hogy látták a nyúlembert. Különböző újságok, többek között a The Washington Post is beszámolt az esetről, illetve arról is, hogy a nyúlember állítólag felfalt egy kóbor macskáját.

Írta: Csiribusz

Forrás: en.wikipedia.org

képforrás: sacurrent.com; pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1616217636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása