Az özvegy szelleme
2020. február 04. írta: Csiribusz

Az özvegy szelleme

th03.jpgFurcsa jelenségre figyeltek fel a thaiföldi Phimai körzet egyik falujában, Ban Tha Luangban, Bangkoktól északra. A házak többségének bejáratánál, kertjeiben ugyanis piros ingek és pólók vannak kiaggatva. Mielőtt bárki azt hinné, hogy piros ruhák nagymosása volt, el kell árulni, hogy mindez egy különös babona része.

2019 novembere óta rejtélyes halálesetek történtek a faluban és annak környékén. Három hónap leforgása alatt tizenhárom 17 és 60 év körüli egészséges férfi halt meg titokzatos körülmények között. A helyi lakosok mindezért az özvegyasszony szellemét hibáztatják.

th02.jpg

th01.jpg

A legutóbbi eset egy hatvan esztendős férfi halála volt, akit eszméletlenül találtak az egyik falusi úton. Nem sokkal ezek után meghalt, pedig állítólag erős és egészséges volt. A falusiak hisznek abban, hogy a vörös ing megvédi őket és otthonukat a szellem támadásától. Több helyi faluban is történtek hasonló halálesetek.

A távoli keleten a hiedelmek szerint, időnként felbukkan a falvakban egy-egy kísértet, gonosz özvegyszellem, amely párt keres magának az élők között, hogy azzal pótolja elvesztett társát.

Néhány megdöbbentő eset is történt az elmúlt években. Volt olyan falu, ahol a sok fiatal férfi halála miatt ugyanúgy az özvegyszellemet hibáztatták, és az asszonyok arra kényszerítették férjeiket, hogy női ruhát viseljenek, ezzel megtévesztve a szellemet. 2018-ban egy másik kis faluban az asszonyok óriási péniszű madárijesztőket tettek ki a házuk elé, ha nem hatnának eléggé a piros ingek. Úgy gondolták, ez elriasztja a szellemet, legalábbis eltereli a figyelmét.

Írta: Csiribusz

Felhasznált forrás: bangkokpost.com; chiangraitimes.com

Képforrás: travelbeginsat40.com; chiangraitimes.com; weekinweird.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1315451160

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása