Az ördög lakhelye
2020. február 04. írta: Csiribusz

Az ördög lakhelye

ol1.jpg

New Jersey sötét erdeiben van egy titokzatos, vízzel teli mélyedés, amelyet a helyiek egyszerűen csak Kék Ároknak, vagy Kék Lyuknak neveznek. Annak ellenére, hogy kitűnő gyógyvízről van szó, a gyerekeket soha nem engedik itt fürdeni, mert rejtélyes víz alatti örvények húzhatják a mélybe a gyanútlan fürdőzőket. Az árok vizébe fulladt emberek holttestein több furcsa sebet találtak. A szóbeszéd szerint itt maga az ördög lakik...

A kengurutestű, denevérszárnyú szarvaslényt már többen is látták felmerülni a vízből. Hogy a szörny valóban létezik-e, vagy csak izgatott emberek kitalációjáról van szó, az vitatott kérdés. A kevés túlélő arról számolt be, hogy valamilyen titokzatos erő vonzotta őket a vízhez.

Érdekes, hogy míg a környéken található legtöbb folyó és tó vize zavaros, a Kék Lyuk kristálytiszta. Az egyik lehetséges magyarázat az, hogy a medence forrását felszín alatti vizek táplálják és töltik fel, ami szintén hozzájárulhat az áramlatok veszélyességéhez. A bajt csak fokozza, hogy a környéken futóhomok-foltokat is felfedeztek, amik elnyelik az árok közelébe merészkedő embereket és állatokat.

Sokak szerint a Kék Árokból valóban át lehet jutni a másvilágra. Ezt hátborzongató módon támasztják alá azoknak a víz által felvetett embereknek a hullái, akikben bizarr karmolás- és harapásnyomok voltak láthatók, mintha valami megtámadta volna őket. Akik a vízbe mertek menni és túlélték, elmondták, hogy egy titokzatos erő megpróbálta őket a mélybe húzni, és csak utolsó erejüket összeszedve tudtak elmenekülni.

Sokan meggyőződéssel vallják, hogy a Kék Árokban egy furcsa lény tanyázik, akit csak úgy emlegetnek: a Jersey ördög. Miután már sokan látták, elindultak a találgatások, hogy tulajdonképpen mi is lehet ez a teremtmény. Az egyik legizgalmasabb feltételezés szerint egy túlélő őskori állat: például egy pterodactylus. Ez egy repülő, ragadozó őshüllő volt. Szárnyai első pillantásra valóban emlékeztettek a denevérekére, de a kengurutest, amit a Jersey ördögnél mindig kiemelnek, az már nem stimmel.

ol3.jpg

Az egyik leggyakoribb magyarázat a rémre, hogy összetévesztették a kalapácsfejű denevérekkel, vagy másként repülőkutyákkal. Kis jóindulattal valóban hasonlítanak egy denevérszárnyú miniatűr kengurura, csakhogy ezek Afrikában élnek, de nem vízben, és nem támadnak emberre.

Van, aki úgy gondolja, hogy az ördögtől félő emberek igazából homokfúró darut láttak. Ez egy nagy szárnyhosszúságú, kb. 1,3 méter magas madár. Ezek a meglehetősen gyengécske magyarázatkísérletek azonban nem sok embert győztek meg. Véleményem szerint, ha tényleg él a Kék Árokban valami, akkor az még a tudomány által nem felderített, ismeretlen lény. Valószínűleg több példány is lehet belőlük a környéken, erre utal az is, hogy még maradványaik is előkerültek.

1960-ban találtak egy fogakkal teli koponyát, a fej két oldalán meredező ördögszarvakkal. A szkeptikusok szerint csak egy elhullott szarvasmarhára bukkantak, de azt nem magyarázták meg, hogy akkor miért voltak mellette denevérszárnyak.

ol2.jpg

A kristálytiszta vizű, de eléggé nyomasztó hangulatú Kék Árokhoz még hírességek is ellátogattak, hogy megleshessék az ördögöt. Napóleon testvérét, Joseph Bonapartét, miután kénytelen volt lemondani a spanyol trónról, az Amerikai Egyesült Államokba száműzték. Az exkirály szintén látta a Jersey ördögöt. Először furcsa nyomokat vett észre a földön, amelyek olyanok voltak, mintha valamiféle kétlábú szamártól származnának. A nyomok hirtelen véget értek, mintha a furcsa lény felszállt volna a levegőbe. Hirtelen szörnyű sziszegő hangot hallott a háta mögött. Megfordult, és egy nagy, szárnyas állatot látott, amelynek lószerű feje és madárszerű lába volt. A hangját is hallotta, amely vérfagyasztó női sikolyhoz hasonlított. A félelemtől megbénulva, Bonaparte elfelejtette a puskáját használni, és csak rémülten figyelte, amíg a szörnyű „jelenés” el nem repült.

Mostanság már beindult a horrorturizmus is. Sokan készítenek fényképeket és videókat a rémről, de a szkeptikusok azt mondják, hogy ezek hamisítványok. A Kék Árok és hírhedt lakója filmen is megjelenik. Például a kultikus tévésorozat, az X-akták első évadjának 5. epizódját a témának szentelték az alkotók. Itt a szörnyet inkább vademberként ábrázolták, semmint hagyományos teremtményként. A moziban is láthattunk a Jersey ördögről szóló filmet, egy klasszikus példa: A 13. gyermek című horror.

Forrás: Hihetetlen magazin / 2020. január – Zavaczki János írását lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: twitter.com; mythology.net; yourdinosaurs.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8415453744

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása