A fokvárosi kastély titka
2019. október 28. írta: Csiribusz

A fokvárosi kastély titka

fvk.jpg

Dél-Afrika legrégebbi épülete, a fokvárosi Jóreménység-kastély, állítólag 1653 óta természetfölötti jelenségek színhelye. Az akkori bírósági jelentés pl. egy Biblia rejtélyes helyváltoztatásáról számol be, melyet a jelenlévők a megvádolt tolvaj bűnössége bizonyítékának tekintettek. Több jelentés szólt arról hogy a kastélyban szellem kísért.

Az egyik szellemet “szürke csuklyás hölgy”-nek hívták. A kísértettel 1860 körül találkoztak, amikor Emily Daniel egy hölgyet látott a hálószobája ajtaja előtt. Először azt gondolta az édesanyja az a nő, de mikor jobban megnézte, egy határozatlan körvonalú, hosszú, szürke köpenyt viselő alak bontakozott ki előtte, aki az arcát a kezébe rejtette. Emily felült az ágyban és megkérdezte: “Mit óhajt?”. Az alak hirtelen eltűnt. Emily nővérének néhány évvel később hasonló látomása volt.

Állítólag ugyanez a szürke ruhás hölgy kísértett a kastélytól mintegy egy kilométernyire lévő kormányzói palotában is. 1880-as években a kormányzó felesége éppen a szalonban ült, amikor a férje segédje megérkezett, hogy átadjon egy üzenetet. A férfi kinyitotta az ajtót, de látta, hogy a kormányzó felesége nincs egyedül, így visszalépett. Később visszament és elnézést kért a hölgytől, hogy zavarta őket, ám megdöbbenve hallotta, hogy a hölgy teljesen egyedül volt. Ő továbbra is állította, egy szürke ruhás nőt látott.

A legenda azt tartja, hogy létezik egy föld alatti folyosó a Jóreménység kastély és a kormányzói palota között, ami nemzedékeken keresztül le volt zárva. Egy ilyen jellegű akadály viszont végképp nem befolyásolhatja a kísértetek mozgását, így kézen fogható magyarázat születhetett a ”kettős kísértésre” is.

A kastély másik szelleme állítólag Van Noordt kormányzó, aki szigorúságáról és kegyetlenségéről volt ismert. A kastélyban szolgáló katonák állították, hogy látták őt megjelenni.

Forrás: noncsy78.ingyenblog.hu

Képforrás: free-city-guides.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8115268390

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása