Vérszívó lény Puerto Ricóban
2019. augusztus 20. írta: Csiribusz

Vérszívó lény Puerto Ricóban

A hír 2015-ből származik, de mint tudjuk, évek óta röppennek fel hasonló pletykák, és konkrét bizonyítékok a mai napig.

Egy titokzatos lény terrorizálja Puerto Rico háziállatait, rettegésben tartva gazdáikat is. Több tucat állatot találtak leölve, melyeknek testéből teljesen eltűnt a vér. A szemtanúk a lény küllemét különböző módon írják le, de abban megegyeznek, hogy az állat éjszaka aktív, áldozatait torkon ragadja, és kiszívja az összes vérüket.

ch5.jpg

A rejtély évek óta tart, a rendőrség, és a helyi gazdák tehetetlenek.

A helybeliek előtt nem ismeretlen fogalom a chupacabra elnevezés, mely kecskeszívót jelent a spanyolban. Ez lény ugyanis többnyire kecskék vérével táplálkozik. Ez az idegen ragadozó furcsa, üvöltő hangot ad ki.

Az állatorvosok szerint a megvizsgált esetekben, az állatok nyakán két kör alakú bemetszést találtak, melyek átmérője egy szívószál átmérőjével egyezik meg, és 7-10 cm-re vannak egymástól. A szakértők úgy vélik, ezt a fajta harapást nem lehet összevetni sem a kutyáéval, sem a majoméval vagy egyéb ragadozóéval.

A rendőrség komolyan veszi a bejelentéseket a nagyszámú marha- és birkaeltűnések, mészárlások miatt, de saját maguk bevallása szerint, fogalmuk nincs, miféle lénnyel állnak szembe.

Két nagy állat volt, olyan nagy, mint egy ember. Távolról láttam őket. Nagy majmoknak látszottak, olyanok, mint a mandrill, de nem láttam jól a vonásaikat” – mesélte később az egyik szemtanú.

ch4.jpg

/mandrill/

A legfrissebb jelentések szerint a chupacabrák már ezer állathalált okoztak. A kormány vizsgálatot indított az éjszakai támadásokról – részben az esetleges negatív turisztikai hatások miatt.

Noha a ragadozót a kecskék leöléséhez kötik, úgy gondolják, hogy étrendjébe szarvasmarha, csirke, sertés és nyúl is tartozik.

Forrás: youtube/AP Archive

Képforrás: stock.adobe.com; republica.com.uy

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8115009382

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása