Kígyószerű szörnyet láttak Új-Zéland partjainál
2019. április 19. írta: Csiribusz

Kígyószerű szörnyet láttak Új-Zéland partjainál

A Goolge Earth-ön egy nagyon furcsa képre bukkantak. Azt állítják, hogy a képen egy 12 méter hosszú kígyószerű szörny is lehet.Az Oke-öbölben feltűnt lényt egy mérnök szúrta ki a Google műholdas térképén. Egyelőre nem sikerült azonosítani hogy mi is látható a képen, de egyesek szörnynek gondolják.

ok0.jpg

Pita Witehira mindenesetre eléggé megrémült, amikor a Google Earth alkalmazással tanulmányozta az Oke-öböl környékét. A műhold által áprilisi felvételen látta meg a hosszú, kígyószerű árnyékot a vízben, ami néhol még 40 méter mély is lehet.

A jelenség attól különös, hogy a körülötte hullámképződményeket is látott. Mivel azonban nem kísérte fehér hab ezeket, így a mérnök szerint kizárható, hogy hajótest keltette volna a hullámokat. Ezek olyanok voltak, melyeket a vízfelszín alatt mozgó testek képeznek.

Ez a valami túl nagy ahhoz, hogy cápa legyen, és túl gyorsan mozog ahhoz, hogy bálna. Jó nagy tömegnek kell a víz alatt mozognia, különben nem keltene ekkora örvényt” – mondta a mérnök.

A férfi meg van róla győződve, hogy egyfajta titokzatos tengeri lényt látott, ami minimum 12 méter hosszú lehet. 

A kép láttán sokan azt mondták hogy ez egy újabb ok arra, hogy a vizivilág kutatására fordítsanak több pénzt és ne az űrkutatásokra.

Tények: Földünk felszínének 71 százalékát tengervíz borítja, s a világtenger területének több mint a fele 3000 méternél mélyebb, a tengeri élővilág kutatása ennek ellenére jobbára a felszín közeli vizekre korlátozódott, mintegy ezerméteres mélységig.

2000-ben, az óceánokban élő, többmilliónyira becsült fajból mindössze 250 ezret ismertünk. A kutatók azóta további több ezer fajról készítettek beszámolót, és bár 2010-ig még újabb ezrekkel bővült a lista, az összes faj megismerése nyilvánvalóan lehetetlen. Csupán három, az antarktiszi vizekben befejeződött expedíció körülbelül 700 olyan fajt gyűjtött be, amely valószínűleg új a tudomány számára.

Forrás, képforrás: netextra.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9714750693

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása