Az ukrajnai vérszívó
2019. február 01. írta: Csiribusz

Az ukrajnai vérszívó

Vadászok, rendőrök és tűzoltók folytatnak kutatást egy titokzatos vérszívó lény után Északnyugat-Ukrajnában, amely már több embert is megtámadott.

A szemtanúk és a sajtó által a mexikói „kecskeszívóhoz” hasonlóan chupacabraként nevezett titokzatos teremtmény felbukkanását eddig már az északnyugat-ukrajnai Rivne megye több településéről jelezték – jelentette az ukrán UNIAN hírügynökség helyszíni tudósítója.

ch.jpg

A szemtanúk szerint a kutyára emlékeztető testfelépítésű élőlény semmilyen ismert farkas- vagy kutyafajtára nem hasonlít. A feje csaknem szőrtelen, hosszúkás, és a dél-amerikai repülő kutyára emlékeztető fogazattal rendelkezik. Támadáskor a hátsó lábaira emelkedik, és ugrálva rohan a kiszemelt áldozata felé.

Az állat kezdetben a Zdolbunov város környéki falvakban okozott pusztítást a házinyulak körében. A bejelentések szerint több mint kétszáz nyulat pusztított el úgy, hogy csupán a vérüket fogyasztotta el.

Az első ember elleni támadást Pjatyigorból jelezték. Ott egy 40 éves nőre támadt rá az esti szürkületben. Az asszony még látta, amint az ugrándozó lény feléje rohant. Aztán ledöntötte a lábáról, s ő elvesztette az eszméletét. Az ájult nőre járókelők találtak rá. A kabátja gallérján marcangolás-nyomokat láttak. Bár a megtámadott asszony nem szenvedett testi sérülést, a sokk miatt csaknem egy teljes napig kómában volt. A szomszédos Hlinszkben egy 14 éves lányt támadott meg a lény. Valószínűleg az ő életét is a vastag ruházata védte meg.

Jelenleg a zdolbunovi járásban vadászokból, fegyveres rendőrökből és tűzoltókból álló csapatok folytatnak hajtóvadászatot a titokzatos állat után, egyelőre eredménytelenül. A hatóságok felszólították a lakosságot, hogy sötétedés után lehetőleg ne hagyják el az otthonaikat – áll az UNIAN tudósításában.

Forrás: szon.hu

Képforrás: diegodelarosa.artstation.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8514595652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása