Vámpírok Rhode Islanden
2019. január 06. írta: Csiribusz

Vámpírok Rhode Islanden

A 19. század egyik rettegett betegsége a tuberkulózis volt, más néven a tüdőbaj. A betegség fogyással, fáradtsággal, éjszakai izzadással és vér felköhögésével járt. A rettentő kór nem volt gyógyítható. Általában mozgást, melegebb éghajlatot tanácsolhatott az orvos. Ám nagyon ritkán akadtak olyan szerencsések, akik felgyógyultak, a betegek többsége belehalt a tüdőbajba. Talán e szörnyű betegségtől való rettegés is szerepet játszhatott abba a szokatlan esetbe, amely 1892-ben történt az amerikai Rhode Islanden, Exeter kisvárosában.

mb3.jpg

George Brown egyszerű farmer volt, aki 1884-ben eltemette tbc-ben elhunyt feleségét, Mary Elizát. A család szomorúsága továbbfolytatódott, amikor két évvel később a legidősebb lány, Mary Olive is meghalt ugyanabban a kórban. 1891-ben a fiúgyermek, Edwin betegedett meg, de abban a reményben, hogy a melegebb éghajlaton rendbe jöhet, Colorado Springsbe költözött. Egy évvel később aztán visszatért Exeterbe, de sokkal rosszabb állapotban volt. Még ezen évben a kisebbik lány, Mercy Lena is elhunyt tüdőbajban.

Edwin egyre jobban leépült, apja komolyan aggódott miatta. Kétségbeesésében eszébe jutott egy régi babona a vámpírokról. Feléjük ugyanis az a mendemonda járta, hogy néha, amikor egy családtag halála után vámpírrá válik, visszajár élő rokonaihoz, hogy azok életerejét szívja el. George úgy vélte, az ő esetükben is erről lehet szó.

mb2.jpg

mb1.jpg

1892. március 17-én reggel, egy orvos és néhány helybeli kihantolták a korábban elhunyt asszony és a nagyobbik lány testét. Csupán csontvázakat találtak a koporsókban. Mercy Lena Brown kilenc hetes maradványai azonban nagyon jó állapotban voltak. Úgy nézett ki, mintha csak aludna. Őt nem tudták a hagyományos módon elhantolni, mert tél lévén rendkívül fagyos volt a talaj, így ideiglenesen egy közeli kriptában helyezték el.

Az orvos kivágta a szívet és a májat, amelyben vért találtak, ezért azt hitték, Mercy a vámpír. Az orvos felvilágosította a babonás helyieket, hogy ez teljesen normális egy olyan halottnál, akit jól konzervált a hideg, de tiltakozása ellenére a szívet és a májat mégis elégették, hamuját vízzel elkeverték és megitatták a beteg Edwinnel, hogy visszafordítsák a betegség folyamatát. A fiatalember két hónappal később meghalt.

Írta: Csiribusz

Forrás: en.wikipedia.org; allthatsinteresting.com

Képforrás: sobreleyendas.com; youtube.com; pinterest.ca

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1514538176

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása