Hans Trapp története
2018. december 20. írta: Csiribusz

Hans Trapp története

A francia Elzász-Lotaringia régióban közismert Hans Trapp neve, aki amolyan krampusz-féle a helyi gyermekek körében. Ő kíséri el útján a Télapót minden évben, hogy megbüntesse a rossz gyerekeket. Míg a Mikulás jutalmaz és ajándékot oszt, Hans Trapp elnáspángolja a szófogadatlan és komisz kölyköket. Ezért amikor közeledik a karácsony, az ottani gyerekek remegnek, ha szüleik azt mondják: „Jön Hans Trapp!”. Mindenki ismeri a Mikulást kísérő gonosz embert.

mi.jpg

A történet úgy tartja, hogy Hans Trapp a tizenötödik században élt Elzász szívében. Gazdag és erőteljes ember volt. Az elzásziak jól ismerték a férfit, aki fondorlatos, szívtelen, ravasz és kegyetlen ember hírében állt. Egész életében törvénytelenül, kicsapongóan élt, s egyetlen célja az volt, hogy minden szükséges eszközzel szaporítsa a vagyonát. Úgy tartották róla, hogy a Sátánt imádja, fekete mágiával foglalkozik, okkult rítusokat használ, s ennek köszönheti mérhetetlen gazdagságát és hatalmát.

Amikor a katolikus egyház Trapp gaztetteiről tudomást szerzett, letartóztatták és Rómába vitték a pápa elé, ahol szentségtörései miatt az egyház kiátkozta. Amikor visszatért az övéi közé Elzászba, a helyiek elkerülték, kiközösítették. Menekültek előle, mintha vadállat volna. Földjeit, pénzét elkobozták, s nincstelenné vált.

Úgy tartották felőle, hogy az erdőben bujdokolt és teljesen elzárkózott a külvilágtól. Végül a bajorországi Geisberg hegyén talált menedéket, ahol egy barlangban húzta meg magát. Végtelen magányában elborult az elméje, s csak a bosszúszomj éltette. Haragja mind intenzívebbé vált, és egyre inkább elkötelezett híve lett a sátánizmusnak. Idővel megőrült és egyre jobban vágyott megízlelni az emberi húst.

A vidéket járta, madárijesztőnek álcázta magát, s rongyos ruháját szalmával tömte ki. Ideje nagy részét szántóföldeken, szénaboglyákba töltötte és várta a tökéletes áldozatot.

Egy napon megpillantott egy fiatal pásztorfiút, aki az erdőn haladt keresztül. A kisfiú mindössze tízéves lehetett, de Trapp elhatározta, hogy megöli és megeszi őt. Ahogyan a fiút nézte, elképzelte, amint finom, puha húsába harap és nyáladzani kezdett. Mielőtt még a gyermek felfoghatta volna mi történik, a feldühödött Trapp nekitámadt és egy hegyes bot segítségével keresztül döfte. Aztán visszavitte a barlangjába, ahol feldarabolta és a tűzön megsütötte.

Amikor elkészült a szörnyűséges étel, Hans Trapp megnyalta a szája szélét és készen állt, hogy beleharapjon a húsba. Abban a pillanatban azonban, mielőtt beleharaphatott volna, egy váratlan villám lecsapott az égből és agyonvágta őt.

Ám Hans Trapp rémisztő története azóta is a helyi folklór része maradt. Minden karácsonykor házról házra jár, hogy madárijesztőnek öltözve rémisztgesse a kisgyerekeket.

Minden olvasómnak Boldog Karácsonyt Kívánok és Szerencsében Gazdag Újévet!

Csiribusz

Fordította: Csiribusz

Forrás: scaryforkids.com

Képforrás: pinterest.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4614395172

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása