Vámpírok Erdélyben
2018. november 25. írta: Csiribusz

Vámpírok Erdélyben

A vérszívó vámpírok igenis léteznek a görgényi havasokban és a Hargitán, bizonygatja egy jelentős amerikai újság.

vp.jpg

vp0.jpg

Drakula utódait, azaz a vámpírokat 1989 után elűzték lakhelyeikről és jelenleg a déli és keleti Kárpátok barlangjaiban, erdeiben élnek. S hogy nem csupán viccről van szó, ezt az bizonyítja, hogy Amerikában nagyméretű humanitárius kampányt indítottak az erdélyi vámpírok megmentése érdekében. Az amerikai sajtó kihangsúlyozza: „Megeshet tehát, hogy az Agaton turisztikai miniszter által oly nagyon szorgalmazott Drakula-kultusz a visszájára fordul, és már nemcsak a magyaroknak, hanem a cigányoknak, netán a vámpíroknak is státustörvényre lesz szükségük? Az erdélyi vámpírok száma egyre fogy, s a hatóságok attól tartanak, ez a turizmus rovására megy abban a szegény országban. Jelenleg mindössze tizenhét vámpírról tudnak azok, akik a megmentésük érdekében tevékenykednek. A vámpírok egy része a görgényi havasokban, a Hargitán, és a fogarasi hegyekben él kiéhezetten, lesoványodva.”

A Maros megyei Libánfalván élő C. Vasile szerint a közeli görgényi havasokban két csont-bőr vámpír tengődik. „Utoljára tavaly, december 5-én találkoztam velük – nyilatkozta az öreg. – Elég csúfok, de már ártalmatlanok. Nem támadják meg az embert, csak azok vérét merik kiszívni, akiket megfagyva, nyáron villámsújtottan találnak, és néha öngyilkosok vérével is beérik."

Forrás: Hihetetlen magazin – 2002. február

BB írását lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: fanpop.com; traveltotransylvania.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr6414391966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása