A bladenborói szörnyeteg
2018. október 02. írta: Csiribusz

A bladenborói szörnyeteg

A bladenborói szörnyeteg története 1953 decemberében és 1954 januárjában zajlott. Némileg emlékeztetett a Timber Creek-i szörny esetére. Mindkét ügynél úgy tűnt, hogy az ismeretlen lény tömeggyilkosságra készült, puszta szórakozásból. De míg a Timber Creek-i bestiát megölték és azonosították, a bladenborói szörnyet soha nem kapták el, így kiléte ismeretlen maradt.

bbb1.jpg

A lény egyetlen hónap alatt, több mint száz állatot mészárolt le az észak-karolinai Bladenboróban és környékén. Kecskék, tehenek, sertések, nyulak és többnyire kutyák estek áldozatul a rémnek, s haláluk körülményei hátborzongatóak voltak.

Az állatok többségét széttépték, vagy amint egy ember megjegyezte: darabokra szedték. Az állkapcsokat kitépték, az állatfejeket leszakították, koponyáikat összezúzták.

Az akkori bladenborói polgármester, egy képen döglött hiúz mellett pózolva állította, hogy elkapták a bestiát. Csakhogy egy hiúz nem képes ilyen jellegű sérüléseket okozni. A szörnyeteg leírásai sokfélének mutatkoztak: a karcsú, fekete, hatvan centis vállmagasságtól a közel egy méteres magasságig barna szőrzettel; de rámutatott, hogy az elkövető lény sokkal vérengzőbb volt, mint a szóban forgó hiúz. Két éjszakán át tartó vadászaton nyolcszáz ember fésülte át a baldenborói szörny területeit, ám nem találtak semmit.

bbb0.jpg

Januárra a gyilkosságsorozat véget ért, de továbbra is fennállt a kérdés, hogy mi volt a bladenborói bestia. Néhányan farkasról beszélnek, ám ez nem valószínű. Két férfi, akik vadásztak a bestiára, mérföldeken át követték a nyomokat. A nyomok alapján az állatot nagymacskafélének azonosították, súlyát 30-40 kilóra saccolták. Mivel azonban soha nem látták a lényt, nem lehet biztosra tudni, hogy valóban a bladenborói bestia nyomait követték.

A legvalószínűbb állat, amely a gyilkosságokért felelős lehet, egy párduc vagy egy puma. A nőstények súlya valóban 30-40 kiló körül van, és voltak olyan beszámolók, ahol a bestiát kisebbnek látták. Néhány becslés szerint a lény méretei a hetven kilót is elérhetik, amely egy felnőtt hím puma méretének felel meg.

Fordította: Csiribusz

Forrás: anomalien.com

Képforrás: cryptidz.wikia.com; abnormalrealm.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr814277307

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása