Sárkánycsontváz Kínában
2018. augusztus 03. írta: Csiribusz

Sárkánycsontváz Kínában

A mítoszok, mesék egyik legismertebb teremtménye a sárkány. Sok történet mesél ezekről a legendás lényekről, milyen rémisztőek, hatalmasak voltak. A legtöbb sárkányt óriási szarvakkal és szárnyakkal ábrázolták. Ezek a rettentő lények általában kincsek őrzői a nyugati kultúrákban, természetük gonosz, félelmetes.

s2.jpg

Más kultúrákban a sárkányok többnyire kígyószerű, szent szörnyetegek, amelyek keleten isteni eredetűek és jó előjelnek számít a megjelenésük.

s3.jpg

A közelmúltban több szemtanú jelentette Kínában, hogy sárkányokat láttak, s nemrég meg is találták egy sárkányhoz hasonlatos lény csontvázának maradványait. A közel kétméteres sárkánycsontvázat Kína Zhangjiakou városában fedezték fel, s az emberek úgy vélik, igazi lehet.

s1.jpg

A koponyán szarvak voltak, a hosszú gerinchez pedig egy pár mellső- és egy pár hátsóláb illeszkedett.

Vajon tényleg lehetséges, hogy egy igazi sárkányról van szó?

Fordította: Csiribusz

Forrás: disclose.tv

Képforrás: isetnews.com; afantasyfoldje.qwqw.hu; pt.depositphotos.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5814159247

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása