Visszatérhetett a kísértetkislány
2018. július 09. írta: Csiribusz

Visszatérhetett a kísértetkislány

Több évtized után újra feltűnhetett Anglia erdeinek legfélelmetesebb alakja, a fekete szemű és kétségbeesetten segítségért kiáltó szellemgyermek. Szakértők szerint a szellemek legveszélyesebb típusához tartozik, és még többen lehetnek.

Harminc év után újra látni vélték a közép-angliai Cannock Chase legendáját, a fekete szemű kísértetgyermeket, írja a Daily Star. A kislányszerű alakot Staffordshire megye erdőségeiben észlelte nemrég egy brit nő, aki épp Birches Valleyben kirándult lányával, amikor sikolyt hallottak, ám hiába rohantak a hang felé, nem találták annak forrását. Az egyik pillanatban az anya egy 10 év körüli kislányt pillantott meg maga mögött, aki kezeivel a szemeit takarta. A nő ekkor megkérdezte, hogy jól van-e, mire az aprócska alak felfedte a szemei helyén ülő koromfekete sötétséget. Az anya ijedtében hátrahőkölt, megragadta gyermekét, de mire visszafordult, már nyoma sem volt a jelenésnek.

szkl.jpg

Az esettel Lee Brickley paranormális detektív (és több témába vágó könyv szerzője) is foglalkozott, hiszen személyes érintettsége is van az ügyben: nagynénje is látott egy fekete szemű kislányt a környéken, aki szintén segítségért kiáltott, még 1982-ben.

"1982 nyarán a nénikém 18 éves volt, és a barátaival gyakran járt össze Cannock Chase-ben, valószínűleg hasonló céllal, mint manapság is teszik a fiatalok. Egyik este, épp sötétedés előtt, arra lett figyelmes, hogy egy gyermek kétségbeesetten segítségért kiált. A hang irányába futva rátért egy földútra, ahol meglátott egy hatévesnek tűnő kislányt, aki épp az ellentétes irányba szaladt. Amikor utolérte, a lány felé fordult, ránézett a teljesen fekete szemeivel, majd az erdő, sötét sűrűje felé vette az irányt."

Az ügy kapcsán akkor rendőrségi eljárás és keresés indult, ám végül egyik sem járt sikerrel. Akkoriban még kevesen gondoltak arra, hogy paranormális jelenség állhat az eset mögött, a későbbi nagynéni elbeszélései alapján ugyanis teljesen valósnak, „hús-vérnek” tűnt a gyermek alakja.

Többen is egy a hatvanas években megesett gyermekgyilkosságra vezetik vissza az észlelteket, és úgy tartják, hogy az akkor brutálisan meggyilkolt lányok szellemei kísértenek még most is. Közben a hétvégén a Daily Star újságírói a világ egyik legtapasztaltabbnak nevezett ördögűzőjével, Ian Lawmannel keresték fel az észlelések helyszínét. A férfi, benyomásai alapján, a helyszínen két női nevet – Christina és Alicestina – említett, hivatalos információk alapján később pedig az is kiderült, hogy 1967-ben egy Christine Darby nevű hétéves kislány maradványait találták meg Cannock Chase-ben, ahol a gyilkosa, Raymond Leslie Morris megszabadult a holttesttől. Lawman szerint az észleléseknek és Christine Darby gyilkosságának köze lehet egymáshoz.

"Nagyon rossz érzésem volt, amikor ott fenn jártunk, és azt hiszem, a két szál összeköthető. A benyomásaim alapján akár még több holttest is lehet még ott odafent" mondja az ördögűző.

Amikor Morrist elítélték, a rendőrség azt feltételezte róla, hogy még másokat is megölhetett, a holttestüket pedig valahol a természetben égette el. Morris egyébként ebben az évben, börtönbüntetését töltve halt meg.

Brickley – elmondása szerint – több amerikai beszámolót is hallott csapatba verődött fekete szemű gyermekekről, akik a bejárati ajtókon kopogtatva kérik az otthoniakat, hogy engedjék be őket. A paranormális nyomozó azt tanácsolja az észlelőknek, hogy semmiképpen se engedjenek a kérésnek, és ne kövessék az erdei sikolyokat, mert az akár a vesztükbe is csalogathatja őket.

Az ördögűző Lawman szerint a fekete szemű gyerekek a szellemek legveszélyesebb típusát alkotják, „a gonosz legtisztább formái”, és rendkívül ártalmasak lehetnek az emberekre nézve.

Forrás, képforrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr7414102501

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása