A chupacabra Texasban
2017. november 01. írta: Csiribusz

A chupacabra Texasban

chu3.jpg

Minden 2005-ben kezdődött. Valami tizedelni kezdte a csirkeállományt a texasi Cueróban, egy San Antonióhoz közeli kisvárosban. Dr. Phylis Canion vadvilág-szakértő, több döglött szárnyast fedezett fel időről időre a farmján. Az állatok szokatlan módon voltak lemészárolva: torkukat valami felhasította és kiszívta az összes vérüket. Dr. Canion, mint szakértő, azonnal tudta, hogy ez egy nem mindennapi ragadozó műve.

Furcsa módon, először éppen a helyi rendőröknek sikerült szemügyre venniük a lényt. 2008-ban Brandon Riedel tizedes és társa, Ellie Carter, rutinszerű járőrözést tettek. Egy leszakadt kerítést akartak megvizsgálni, amikor az egyik kanyarban, megláttak az út közepén valami szokatlan állatot. Úgy nézett ki, mint egy középtermetű kutyaféle, szőrzete nem volt, csak csupasz, szürkés bőre. Feje aránytalanul nagy volt, fülei szintén méretesek, szeme világoskék.

Íme, a rendőri kamera által felvett képsor:

Nem sokkal később, maga dr. Canion is láthatta a szokatlan lényt. A szomszédai találtak egy döglött példányt az autóút mentén. A tetem látványa megdöbbentette a nőt. Még soha nem látott ilyen állatot, pedig vadvilág-szakértő volt és bejárta az egész világot.

chu4.jpg

Mindeközben egyre több bejelentés érkezett a hatóságokhoz, hogy látták a lényt parkokban, zöldövezetekben. Ám a hatóságok nem vették komolyan az észrevételeket. Ennek is megvan a maga oka, hiszen az esetek többségében kiderül, hogy nincs szó másról, mint rühes prérifarkasokról vagy rókákról. Ebben van is logika, hiszen a rühes állatok sok esetben elveszítik bundázatukat vagy annak egy részét, és bőrüket véres sebhelyek borítják a vakarózástól. Akár bele is halhatnak a betegségbe.

2012-ben Harvey Hayek texasi gazda és fia, Deric, egy szőrtelen állatra figyeltek fel, amely megegyezett dr. Canion leírásával és nem tűnt betegnek. Sertésvadászatot rendeztek, hogy megakadályozzák az elszaporodásukat, amikor megpillantották a fura állatot, amely rendkívül bizarr és gyors volt. A vadászok üldözőbe vették. Padlóig nyomták a gázt, de a lény még így is messze leelőzte őket. Időnként túllépte a 70 km/h-ás sebességet, ami jóval több, mint amire egy egészséges prérifarkas képes.

Visszatérve Riedel tizedes társához, Ellie Carterhez, a nő Mexikóból származott. Amikor meglátták a lényt 2008-ban, Carter azonnal megjegyezte, hogy ez a chupacabra. A különös lényt először 1995-ben jelentették Puerto Ricóban. Sokat nem lehet tudni ezekről a titokzatos lényekről, de a hiedelem úgy tartja, hogy élő állatok véréből táplálkoznak. Vámpírképességről kezdtek mesélni és a lényt chupacabrának nevezték el, ami spanyolul ügyes szívót jelent.

Még ugyanebben az évben, 280 km-re Houstontól északnak, Willis városkában, hasonló teremtményt kaptak lencsevégre. Ezúttal valakinek a hátsó kertjében kószált. Jorge Ayala, családjával abban a negyedben lakik, ahol a videofelvétel készült. El Salvadorból jött és jó oka van rá, hogy féljen a chupacabrától. Ő úgy véli, ha az állat ki tudja szívni egy másik állat vérét, akkor a kisgyermekek sincsenek biztonságba tőle.

De hiába a szemtanúk sokasága, hiába a videofelvételek, fotók százai, a hatóságok nem vesznek tudomást a tényekről. Dr. Canion azonban nem tudott belenyugodni a helyzetbe. El akarták vinni a lény tetemét Austinba, hogy megvizsgálhassák, de a doktor tudta, hogy ha az egészet odaadná, soha többé nem látná viszont. Így saját szakállára DNS-vizsgálatot kért. Az eredmény visszakapásával azonban csak mélyült a rejtély, ugyanis a lény DNS-e egyetlen állatéval sem egyezett. Talán még leginkább a mexikói farkas-prérifarkas keverékkel mutatott némi hasonlóságot, de nem az volt. Ráadásul Texasban nem élnek mexikói farkasok és még ha élnének is, és keverednének prérifarkassal, a keverék utódok általában sterilek, vagyis szaporodás-képtelenek.

2013-ra mégis több, mint száz bejelentés érkezett Texas keleti régiójából, mintegy 250ezer négyzetméteres területről. Mindez azt jelenti, hogy komolyabb állatállomány létezik a chupacabrából, vagyis egészen biztosan tudnak szaporodni, tehát nem keveréklényről van szó. Ken Gerhard kriptozoológus szerint nagyon fontos lenne kideríteni, pontosan milyen állatok ezek, mert ha már városok közelében is előfordulnak és rátámadnak az emberekre – mint 2010-ben Dallas mellett egy nőre –, akkor nagyon is tisztában kellene lennünk a lény természetével.

Harvey és Deric Hayek ismét jelentkezett, mert olyan képeket készítettek egy kamera segítségével, amelyen jól látszik, hogy egy vemhes, nőstény-chupacabra látogatta meg a farmjukat. Később látták is a nőstényt a kicsinyei társaságában. Ez az első eset volt, hogy kölykök is a képbe kerültek. Deric megtalálta az odújukat és Ken Gerhard kriptozoológussal felderítették a lyukat. Egy csőkamerát engedtek le az odúba, de olyan tekervényes járatokat ásott az állat és olyan omladékony volt a föld, hogy végül nem bolygatták tovább. Nem akarták a nőstényre és kölykeire ráomlasztani az odút. Ugyanakkor egy pillanatra láthatták az egyik kölyköt.

chu2.jpg

chu1.jpg

chu5.jpg

Az egyre növekvő számú bizonyíték ellenére a hatóságok továbbra is tagadják, hogy egy új faj jelent volna meg Texasban. Döbbenetes, de sem a DNS-vizsgálatok, sem a kép- és videofelvételek nem győzik meg őket. Dr. Canion így beszél erről, ahogyan a kitömött példány mellett áll: „Ez volna az a bizarr állat. Voltam már a világ számos pontján, láttam állatokat a világ minden részéről, de ilyet még sosem. Nincs rajta szőr, de vékony rétegben pelyhek borítják a testét. Két mellbimbója van, míg más kutyaféléknek több. Ám ez a két csomó a legelképesztőbb – mutat az állat farán két oldalt látható érdekes csomókra –, egyetlen kutyán vagy farkasfélén sem található ilyesmi. Mégsem akarják elismerni, hogy ez egy új faj egyede lenne.”

Írta: Csiribusz

Forrás: Discovery Communications Europe Limited-Valódi X-akták, 2013. – dok.film

Képforrás: tokdiario.com; huffingtonpost.com; science-rumors.com; thanhnien.vn; mnn.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3013117666

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása