Chupacabra visszatért
2016. augusztus 16. írta: Csiribusz

Chupacabra visszatért

/Az őszinteség kedvéért el kell mondanom, vannak cikkek, melyek idegen nyelvből lettek átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimarad vagy betoldódik. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. Sajnos nem egyszer előfordul, hogy különböző források teljesen másként tálalják ugyanazon történeteket, vagy némely részleteket leszámítva eltérőek, nagyon ellentmondásosak. Kérem, senki ne gondolja, hogy szándékosan akarom félrevezetni! Mindenki maga tudja mit hisz el belőle, és mit tart ostobaságnak. A történetek hitelességét sem cáfolni, sem állítani nem tudom. Némelyik meglehetősen hátborzongató, ezért ki-ki a saját felelősségére olvassa el! Köszönöm! - Csiribusz/ 

chupacabra.jpg

A hír igazából még 2013-ból származik, már sokan találkozhattak vele az Internet oldalain. Akkoriban Oklahomában vélték látni a lényt, sőt ezúttal fotó is készült róla, mégpedig elég éles, bár hátulról kapták le az állatot.

Néhányan tévesen a Jersey-i Ördöggel azonosítják, de ez egy teljesen más kriptid lény. Jelenleg két elmélet dívik a chupacabra származásáról. Az egyik, miszerint ez a lény száz százalékban idegen eredetű és a roswell-i esettel van kapcsolatban; a másik, hogy az állat Dél-Amerikából származik, ahol az 1940-es években egy ismeretlen kormány megbízásából kísérleteket folytattak az Andokban és egy elbaltázott kísérlet eredményeképpen jött létre. Széles körben elterjedt az a nézet is, hogy a kormány által fizetett tudósok egy csoportja így akart gyógymódot találni egy bizonyos betegségre. Ehhez a világ egyik legnagyobb rágcsálójának, a kapibarának (vízidisznó), a glyptodon (óriás tatu) nevű őslény jó állapotban megtalált szövetének – amelyre korábban az Andokban leltek –, és valamilyen hüllőnek a génjeit használták fel.

A chupacabra az 1950-es évekre eljutott egészen Új-Mexikóig és Texasig. Néhány szemtanú Minnesotában is jelezte a jelenlétét, csak egy szőrösebb verzióról beszéltek, amely talán a több generációnyi mutálódásnak köszönhető. Ezek után érkeztek a beszámolók az emberek és állatok elleni támadásokról.

A szkeptikusok azt állítják, hogy az Oklahomában fényképezett lény valójában egy szőrtelen mókus. Mérete és alakja azonban elveti ezt a feltételezést, elég, ha csak szemügyre vesszük az izomzatát. Lehetséges, hogy ez a lény még bébi és éppen a fészkébe akar visszajutni, vagy egy fiatal, eltévedt példány? Csak találgat mindenki...

Fordította: Csiribusz

Forrás: cryptozoologynews.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3510415284

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása