Szellem riogatja egy skót kastély látogatóit
2016. június 01. írta: Csiribusz

Szellem riogatja egy skót kastély látogatóit

tantallon-kastely_skocia.jpg2009-ban félelmetes fényképet fedeztek fel az eddigi legnagyobb, a szellemek létének bizonyítására folytatott vizsgálatok során: a fotón egy 15. századi ruhában álló alak bámul ki a Tantallon kastély ablakán. 

A 14. századi alapokra épített Tantallon kastély Skócia keleti partjain található, és annak legtöbb épületét 1651-ben Oliver Cromwell csapatai rombolták le. A tavaly májusban készített fotón egy 15. századi ruhába öltözött, részben áttetsző alak látható az építmény egyik ablakában. 

szellemes.jpgA kép azért is megdöbbentő, mert a műemlékben nem állítottak fel hasonló bábukat, és ott kosztümös túravezetők sem dolgoznak, illetve semmilyen hasonló rendezvényt nem tartottak a falak között. A kép vizsgálata során a szakértők megállapították: azt semmilyen digitális utómunkának nem vetették alá.

A témát kutató tudósok is egytől-egyig meglepődtek. Richard Wiseman pszichológus professzor szerint lehetséges, hogy csak egy furcsa külsejű látogató lóg be a képbe, akin furcsán tükröződik az üvegablakokról a napfény, ám ő is elismeri, hogy ez egy nagyon nyakatekert megoldás. Ezt támasztja alá a képet készítő Christopher Aitchison fotós is, aki az exponáláskor senkit nem látott azon a falszakaszon. 

A szellemek létének bizonyítására egy hónappal ezelőtt kezdtek átfogó vizsgálatot Wiseman vezetésével: a kutatás során Anglia összes archívumát átvizsgálják, de a nagyközönség fényképeit is várják, amelyek közül a legjobbakat a scienceofhauntings.com oldalon teszik közzé. Az adatbázisban jelenleg (2009-ben) 250 kép szerepel.

Forrás: múlt-kor portál

Képforrás: keptaram.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr18766378

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása