Óriások
2016. május 09. írta: Csiribusz

Óriások

orias03.jpgSzámos nép legendájában, mitológiájában és mondájában találunk olyan történeteket, szórványemlékeket, amelyek a Földön élt állítólagos óriásokról és törpékről szólnak. Mindezek néhány szakértőt, tudóst és laikust arra engednek következtetni, hogy bolygónkon talán tényleg éltek ilyen lények. Sőt, állítólag az utolsó óriás nem is olyan régen halt meg… Vajon mennyi az igazság ezekben a történetekben? Tényleg léteztek óriások?

A legendákban mindig van némi igazság, minden ilyen történetnek van valami valóságalapja, hiszen kell, hogy legyen az állításoknak és elbeszéléseknek olyan kiindulópontja, ami nem véletlenül kelt életre. Ilyenek az óriásokról szóló történetek is. Itt most nem a görög mitológiában szereplő és nem kis térnyerést kapó egyszemű, hatalmas - szinte égig érő küklopszokra kell gondolni, hiszen azok az említések rendkívül elütnek az ázsiai, amerikai és nyugat-európai történetekben és leírásokban szereplő óriásoktól. Sokkal inkább egy körülbelül 3-4 méter magasságú ismeretlen, ember formájú lényt kell elképzelni, amelynek agytérfogata kissé elütött a mai emberétől, többi testrésze pedig sokkal hosszabb volt és nyilván súlyban is jelentősen többet nyomott.

orias02.jpgA közelmúltban történt régészeti ásatások és kutatómunkák következtében nem egy óriáscsontvázra bukkantak a szakértők, ami azt bizonyítja, hogy valaha itt a Földön óriások éltek – méghozzá nem sokkal az ősember megjelenése előtt. Sőt! Egyesek szerint még az ember felbukkanása és elterjedése alatt is éltek közülük, ám populációjuk egy ismeretlen ok következményeképpen drasztikusan csökkent, majd fokozatosan visszaszorultak, s menekülni, bujdosni kényszerültek az ember elől.

Ma már sokan állítják, hogy bizony itt a Földön valaha óriások éltek – hivatkozva a rengeteg négy méteres, vagy az afölötti csontvázakra, amelyeket elsősorban Afrikában találtak. Persze kevesen hiszik el, hogy némely óriás még a 19. században is élt.

Az alábbi történet azt támasztja alá, hogy legalább egy óriás – még nem is olyan régen – élt a Földön. Bár nehezen hihető, de nem lehetetlen. 1990-ben az angol BBC tévécsatorna bemutatott egy dokumentumfilmet az utolsó óriásról, aki bolygónkon élt.

orias01.jpg1873-ban Patagóniában (Argentína) spanyol tengerészek elfogtak egy 350 centiméter magas kétfejű, sötét bőrű lényt. A férfi ágyékkötőt viselt és egy hatalmas bunkósbottal hadonászva küzdött a spanyol tengerészek ellen, ám bármily hatalmas volt is, a túlerő legyűrte. A tengerészek elfogták és jobb híján hajójuk árbocrúdjához kötözve akarták Európába szállítani. Azonban az óriás váratlanul eltépte köteleit, négy spanyolt megölt, majd egy lándzsát döfve saját szívébe öngyilkosságot követett el.

Testét kitömték, és Angliába vitték, ahol a századfordulón kiállították. Ezután az óriási test a Bartram nevű cirkuszhoz került, majd egy utazó mutatványoshoz.

Az óriást csak 1931-ben hitelesítették, amikor szakértőorvosok megvizsgálták és kijelentették, hogy a test nem hamisítvány.

1974-ben egy amerikai cirkuszhoz került, ahonnan később egy magánember vásárolta meg, kinek egyelőre nem áll szándékában mutogatni a lényt.

Ez mindenképpen perdöntő bizonyítéknak számít, hiszen az óriások valamikori létét támasztja alá. Mindenesetre meglepő, hogy ennek az óriásnak két feje volt, és csak egyetlen példány került a spanyolok kezére.

Forrás: ufoesparacikkek.gportal.hu 

Képforrás: eztnezd.info; testverek.gportal.hu; life.ma

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr538699630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Legenda Vadász 2018.06.17. 13:04:40

Lehet, hogy csak nekem túl nagy a képzelőerőm, de lehetséges nem ő volt az utolsó és azért ölte meg magát, hogy véletlenül se mondja meg a többi hol rejtőzik.

Laura Técsi 2018.08.05. 17:49:13

@Legenda Vadász: Ez nekem is eszembe jutott. Vagy akár lehet hogy azért ölte meg magát hogy ne mutogassák, próbálják "tenyészteni". Az emberek sok dologra képesek ha hajtja őket valami.
süti beállítások módosítása