Bizarr mutáns múmiát találtak Törökország szívében
2016. február 19. írta: Csiribusz

Bizarr mutáns múmiát találtak Törökország szívében

Hátborzongató pózban mumifikálódott az eddig beazonosítatlan állat. Szikkadt teste olyan, mintha imádkozna. A szakértők értetlenül állnak az eset előtt, egyelőre csak találgatnak, mi is lehet a furcsa lény.

 

mut1.jpg

 

Törökország szívében, Nigde nevű kisvárosban különös leletre bukkant a pincéjében pakolászó férfi. Egy hátborzongató lény mumifikálódott holttestét találta meg. A tetem külalakja semmilyen ma ismert állatéhoz nem hasonlít. Éles, hosszú szemfogak, ostorszerű farok és zsíros bőr jellemzi. Külső jegyei alapján a macskafélék családjába sorolható, de fogazata és nagynak mondható, egyméteres testhossza alapján nem a ma jól ismert házi macska közvetlen rokonáról van szó.

 

mut2.jpg

 

Török és brit szakemberek is vizsgálják már az imádkozó pózban összeszáradt múmiát, de egyelőre nem tudnak magyarázatot adni a furcsa leletre. A tudósok két táborra szakadtak. Egyik csoportjuk egy mutáns macska holttestére tippel, míg a többiek a macskák egy, eddig ismeretlen elődjét látják a tetemben. A végkövetkeztetésre még talán hónapokat kell várni, nagy valószínűséggel csak a DNS-vizsgálat eredménye után tudnak biztosat mondani a szakemberek.

 

mut3.jpg

 

A lelet egyébként nagyjából 10. század körüli lehet. Ez pedig még érdekesebbé teszi, hiszen ebben az időben egyáltalán nem volt szokás bebalzsamozva eltemetni a macskákat. Ez leginkább az egyiptomi kultúrában volt jellemző, még a Krisztus előtti időkben, amikor is a fáraók földjén istenként tisztelték doromboló házi kedvenceiket.

Forrás: ripost.hu / dailymail.co.uk

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr838404546

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása