Megfejtették a spanyol tengeri szörny titkát
2014. november 28. írta: Csiribusz

Megfejtették a spanyol tengeri szörny titkát

Múlt héten egy bizarr külsejű, azonosíthatatlan tengeri lény tetemét mosta partra a tenger Spanyolországban. Mivel senki nem tudta, milyen állatról lehet szó, sokan azt hitték, a tetem egy eddig ismeretlen mélytengeri szörny maradványa lehetett. 

spanyol szörny.jpg

A hal bomlásnak indult maradványait augusztus 15-én fedezték föl Villaricos tengerpartján. Első pillantásra úgy tűnt, mintha nem is egy állat teljes csontváza, hanem egy különálló testrész lenne, noha már ez is 4 méter hosszú volt.

A szakértők eleinte arra gyanakodtak, hogy az állat a szíjhalfélék családjához tartozott. David Shiffman, a Miami Egyetem kutatója szerint ezek az állatok akár 3-10 méter hosszúra is megnőhetnek. Shiffman azt sem zárta ki, hogy a hivatalos közleménynek megfelelően egy cápa csontváza lehet.

Ezzel Dean Grubbs ichtiológus, a halakkal foglalkozó tudomány szakértője is egyetért, aki szintén úgy véli, hogy egy cápa csontvázára bukkantak. Grubbs elmondta, hogy erre utal az alsó farokúszó és a mellizomuszonyok elhelyezkedése is.

Nem ez az első eset, hogy egy ismeretlen szörnynek vélt lényt egy ismert állat maradványaival azonosítanak. Tavaly San Diegóban szintén a tenger mosott partra egy "démonfajzatot", amiről hamar kiderült, hogy egy oposszum oszladozó teteme.

Forrás: index.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr916939999

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása