Orosz tengeralattjáróra támadt egy ismeretlen mélytengeri szörny
2014. június 09. írta: Csiribusz

Orosz tengeralattjáróra támadt egy ismeretlen mélytengeri szörny

tengeri szorny.jpg

Egy ismeretlen, mini-tengeralattjáróra támadó mélytengeri szörnyről szóló hír járta be a sajtót, melyre az Északi-sarkon bukkantak másfél kilométer mélyen. 

Az Oroszország Hangja nevű portál megdöbbentő hírről számolt be nemrég. Forrásaik szerint a Klaveszin-1R nevű pilóta nélküli tengeralattjáró valami szokatlan mozgást érzékelt a tenger mélyén, körülbelül másfél kilométer mélyen, miközben a tenger fenekét pásztázta. 

Először csak valami természeti jelenségnek, objektumnak gondolták, később halrajnak, de valójában egyik sem volt. 

Nem sokkal később rátámadt a berendezésre, és rángatni kezdte azt. Mikor a tengeralattjárót kiemelték, tele volt horpadásokkal, hatalmas csikarásokkal. Több sem kellett az oroszoknak, azonnal körbejárt a hír, hogy ismeretlen szörny járja a sarkvidék vizeit. 

Dmitrij Iszonkin zoológus a portálnak szkeptikusan nyilatkozott. Elmondta: a tengeralattjáró akkor is megsérülhetett, mikor például nekiütközött egy fenéken található objektumnak, emellett a sérülésekről készült képek hiányát, valamint a műszer videofelvételét is hiányolta. 

Elmondta továbbá, hogy egy támadás esetén szövetnyomokat kellene találniuk a tengeralattjárón, ha viszont szikla a ludas, csak szervetlen maradványokat lehetne lelni. 

Tehát nem mindenki gondolja azt, hogy valóban szörny támadt volna a tengeralattjáróra, ugyanakkor még sincs továbbra sem teljesen kizárva ez a lehetőség. Ne feledjük el, hogy a Föld élővilágának még nem ismerjük a teljes hányadát. Az Óceánok élővilágának pedig csupán közel egyharmadát ismeri az emberiség. 

Számtalan eddig fölfedezetlen faj, vagy ha úgy tetszik, szörnyeteg élhet lenn a mélyben, a hajózási útvonalaktól távol. Gondoljunk csak a bojtos úszójú halra, melyről sokáig azt hitték, hogy 65 millió éve kihalt, még a dinoszauruszokkal együtt. Ennek ellenére az elmúlt évtizedekben, években több élő példányt is kifogtak belőle a halászok.

"Nem zárhatjuk ki, hogy az Északi-sark mély vizeiben új életformára bukkanjunk. Azonban komoly bizonyítékokra van szükségünk. Egyelőre korai hivatalos bejelentéseket tenni." 

Hogy valójában mi történt és kire, mire bukkantak az orosz kutatók, egyelőre nem tudni. Ugyanakkor reméljük, hogy valóban egy új faj felfedezésének küszöbén állunk. 

Forrás: hir.ma 

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr136289588

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása