A Ningen
2014. február 12. írta: Csiribusz

A Ningen

/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimarad vagy betoldódik. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. Sajnos nem egyszer előfordul, hogy különböző források teljesen másként tálalják ugyanazon történeteket, vagy némely részleteket leszámítva eltérőek, nagyon ellentmondásosak. Kérem, senki ne gondolja, hogy szándékosan akarom félrevezetni! Mindenki maga tudja, mit hisz el belőle vagy mit nem. A történetek hitelességét sem cáfolni, sem állítani nem tudom. Némelyik meglehetősen hátborzongató, ezért ki-ki a saját felelősségére olvassa el! Köszönöm! - Csiribusz/

ningen1.jpgAz elmúlt néhány évben az a szóbeszéd járta Japánban, hogy hatalmas, humanoid lény él az Antarktisz jeges vizeiben. Állítólag a kormány által működtetett bálnavadász hajók legénysége több alkalommal is látni vélte az ún. Ningent, azaz „emberek”-et, amelyről azt mondják, teljesen fehér színű, és hossza nagyjából 20-30 méter lehet. 

A szemtanúk leírása alapján formája emberszerű, többnyire lábakkal, karokkal, ötujjú kezekkel rendelkezik. Némely leírás szerint azonban vannak uszonyai, vagy nagy, sellőszerű farka, lábak helyett. Arcából csak szemei és szája láthatók. 

Az egyik beszámoló szerint, kezdetben a hajó legénysége a fedélzeten nézelődve azt hitte, egy idegen tengeralattjárót lát a messzeségben. Ám miután megközelítették, világossá vált számukra, hogy a szabálytalan formájú dolog nem ember alkotta tárgy, hanem nagyon is élő valami. A lény gyorsan eltűnt a víz alatt. 

ningen3.jpgA népszerű téma sok olvasó figyelmét felkeltette, a MU japán magazin 2007. novemberi számában szenteltek egy tanulmányt a paranormális jelenségeknek, és ebben szerepelt egy cikk az antarktiszi humanoidokról is. A cikk arról elmélkedik, van-e lehetőség arra, hogy létezzen ez az azonosíthatatlan lény a déli tengerekben, és hozzátesz egy Google Earth-ös felvételt, amelyen úgy tűnik, mintha egy ningen volna az Atlanti-óceán déli vizeiben, Namíbia partjainál. 

A mai napig nincsen konkrét bizonyíték, mely megerősítené, hogy a ningen létezik. Úgy tűnik, a kormány részletes nyilvántartást vezet a megfigyelésekről, de információt nem adnak ki a nyilvánosság felé, és állítólag utasították a szemtanúkat, hogy hallgassanak. 

ningen2.jpgA ningen észlelések általában éjszaka történnek, és ekkor nagyon nehéz őket fotózni. Az állóképeken a tengeri kriptid leginkább úgy néz ki, mint egy úszó jégtömb, de azt mondják, bőre simának, emberszerűnek tűnik a kinagyított fényképeken. Mindenesetre a publikált képek nem meggyőzőek, vagy azért, mert nem is létezik, vagy azért, mert – ahogyan egyesek állítják – a kormány nem akar elindítani olyan indokolatlan vizsgálatot, amely által ronthatja a bálnák kutatási programjának tudományos hírnevét.   

Forrás: cryptidz.wikia.com; írta és fordította: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr15811305

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása