A gigantikus Wuhnan varangy
2014. február 01. írta: Csiribusz

A gigantikus Wuhnan varangy

/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimarad vagy betoldódik. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. Sajnos nem egyszer előfordul, hogy különböző források teljesen másként tálalják ugyanazon történeteket, vagy némely részleteket leszámítva eltérőek, nagyon ellentmondásosak. Kérem, senki ne gondolja, hogy szándékosan akarom félrevezetni! Mindenki maga tudja, mit hisz el belőle vagy mit nem. A történetek hitelességét sem cáfolni, sem állítani nem tudom. Némelyik meglehetősen hátborzongató, ezért ki-ki a saját felelősségére olvassa el! Köszönöm! - Csiribusz/

wuhnan2.jpgKínában egy elszigetelt, hegyvidékes terület ad otthont a furcsa, hatalmas lénynek, amely úgy néz ki, akár egy albínó varangyos béka. 

Kína eldugott, erdős vidékén, Hupej tartományban, számos tó és vízzel telítődött mély szoros van. Bár a régió szépsége és természeti csodái tagadhatatlanok, vannak, akik úgy mesélik, akad érdekesebb dolog is a vidéken. Állítólag él itt néhány különös, gigantikus méretű varangyszerű lény, melyek a feneketlen vizek mélyén megbújva prédára lesnek. 

A helyi halászok szerint a Bao Fung tó és egyéb szorosok környéke a legveszélyesebb helyek a régióban, ugyanis erre fordul elő a legtöbb ilyen lény, mely hatalmas méretű, bőre pedig alabástrom színű. Ezeket a szörnyeket a helyiek Wuhnan varangy névvel illetik, melyeknek másik legjellemzőbb tulajdonsága, hogy étvágyuk kielégíthetetlen. 

A faj létezésére először 1962-ben figyeltek fel országos szinten, amikor megrettent helyi halászok megpróbálták megtisztítani a terepet olyan módon, hogy dinamitot dobtak a sötét, rejtelmes vízbe, hogy felvegyék a harcot a feldühödött varanggyal, amit ők csak „Chan” néven emlegettek. A halászok erőfeszítése nemcsak sikertelen volt, de ráadásul a tó mélyéről feljövő hatalmas, varangyszerű lény üldözni kezdte őket vagy három kilométeren keresztül a parton. Az állatok ettől kezdve mindenkit megtámadtak, aki túl közel merészkedett az élőhelyükhöz. 

wuhnan3.jpgA halászok érthető módon, ezek után vonakodtak visszatérni a helyszínre, és a további beszámolók arról tanúskodtak, hogy a sápadt bőrű lények továbbra is ijesztgetik a víz közelében tartózkodókat. Bármilyen érdekesnek tűnik az 1962-es eset, van még nyilvánosságra került feljegyzés, amely egy még izgalmasabb összetűzésről szól. 

wuhnan1.jpgAz egyik ausztrál újság 1995-ben beszámolt arról, hogy 1987 augusztusában Chen Mok Chun, a Pekingi Egyetem professzora kilencfős kutatócsoportot szervezett az érintett Hupej tartomány Wuhnan nevű területére abból a célból, hogy tudományos vizsgálatokat folytassanak a terület állatvilágát illetően. Miután a tudósok elkezdték táboruk felállítását az egyik szoros partjainál, arra figyeltek fel, hogy három gigantikus méretű állat a vízfelszínre bukik, és feléjük kezd úszni. A megdöbbent emberek később úgy jellemezték a lényeket, mint varangyszerű, halovány bőrű kreatúrákat, amelyeknek tátogó pofája, szélességre a két métert is megközelítette. 

A szemtanúk egyhangúan állították, hogy az állatok tekintete egyaránt volt agresszív és ragadozó jellegű, bár ezek a megfigyelések szigorúan szubjektívek. Miközben ezek a tudományokból kiindult elmék döbbenten, hitetlenkedve bámulták a jelenetet, a rettenetes vadak feléjük közeledtek. Aztán hirtelen az egyik lény kicsapta hatalmas, bütykös nyelvét és – mielőtt bárki reagálni tudott volna – előrelendült, majd az egyik kameraállványzatot belerántotta a vízbe. A kutatók félelemmel eltelve nézték végig, amint a lény befalja az élettelen zsákmányt. Miután „jóllakott”, a csoport tagjai szerint a másik két állat borzalmas, sikolyszerű hangot hallatott. Végül alámerültek a mélységbe. 

Forrás: lincolncountyparanormal.tumblr.com; fordította: Csepi és Csiribusz; írta: Csiribusz

Képforrás: paranormalocean.com; americansmonsters.com; mysteriousuniverse.org

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr575792985

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Yoni 2015.07.03. 22:10:32

Ez durva!
Van még ezekről a békákról valami hír?
süti beállítások módosítása