Vasekével szúrták át a bolgár vámpír mellkasát
2013. október 04. írta: Csiribusz

Vasekével szúrták át a bolgár vámpír mellkasát

vámpír0.jpgSzófia: Két éve egy állítólagos vámpírcsontvázat találtak a Fekete-tenger partján, most pedig újabb hasonló leletre bukkantak Bulgáriában. 

A Monitor című napilap szerint régészek egy a 13-14. századból származó csontvázat találtak, melynek mellkasi részét valaha vasekével szúrták át. A tudósok szerint ez a vámpíroktól való félelem biztos jele.

A csontvázat a görög határ közelében, Perperikon antik városban, egy sírban találták meg. Egy 35-40 év közötti férfi maradványairól van szó Nikolaj Ovcsarov régész szerint.

A sírt még nem tárták fel teljesen, ezért nincsenek még közelebbi információk. A kutatók reményeik szerint pénzérméket is találnak, ebből következtethetnek majd az elhunyt anyagi és társadalmi helyzetére. 

Forrás: www.hirek.sk

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr415551363

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása