Rejtélyes lényt találtak a Perzsa-öbölben
2013. július 27. írta: Csiribusz

Rejtélyes lényt találtak a Perzsa-öbölben

Rejtélyes „tengeri szörnyet” fedeztek fel megdöbbent tengerészek, amikor a gigantikus lény teteme a felszínre jött a Perzsa-öbölben. Az iráni haditengerészet tagjai értetlenül álltak a látvánnyal szemben, miután ráakadtak a hajójuk mellett elúszó tizenöt méter hosszú rothadó lényre.  

szorny1.jpgAz Interneten gyorsan reagáltak a hozzászólók, és szerintük ez egy bálna maradványa lehet. Egy biológiai szakértő, aki magát Unidan felhasználónév alatt jelzi, ezt mondta: „Legvalószínűbb, hogy egy halott bálna.”  

szorny2.jpgDr. Gary Griggs, a Kaliforniai Egyetem Tengertudományi Intézetének igazgatója szerint sem kétséges ez. „Óriási tudományos ismereteim, valamit a bálnákhoz és csontvázaikhoz kötődő tapasztalataim alapján, ez egyértelműen egy bálna. Habár a test állapotából nehezen tudnám meghatározni, milyen fatájú bálna.”   

szorny0.jpgAmikor egy bálna elpusztul, halott teteme értékes táplálékforrás lesz más tengeri élőlények számára, cápák, rákok, és egyéb dögevők gyorsan felfalják a bálna testének nagyobb részét, beleértve a zsírt és az izomzatot. Utána férgek, kagylók és egyéb organizmusok fogyasztják el a csontokon lévő maradékot. 

Forrás: thesun.co.uk – fordította: Csiribusz 

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr585429256

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása