2020. júl 07.

Vérfarkasok napjainkban / 3. rész

írta: Csiribusz
Vérfarkasok napjainkban / 3. rész

Mesebeli bestiák a valóságban

/A cikk idegen nyelvből lett átvéve, így előfordulhat véletlen félreértés a fordításban, esetleg egy-két mondat kimaradt vagy betoldódott. Megengedtem magamnak annyi szabadságot, hogy a magyarítás, illetve az olvasmányosság érdekében, kicsit kikerekítettem a mondatokat. Ha ennek ellenére valaki úgy érzi, mégis van benne egy-egy olyan megfogalmazás, ami elvileg nem szerepel az eredetiben, az azért van, mert a forrás is sokszor hiányos, összefüggéstelen, vagy nem egyértelmű. Ilyenkor néha tettem olyan „mondat-betoldást”, ami kikövetkeztethető a történetből, bár nincs leírva szó szerint az eredetiben. Ezen mondatok mennyisége elhanyagolható, ugyanakkor mindenképpen hangsúlyoznám, hogy a tartalom lényegi részén nem változtat. ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyes lények Farkasszörnyek Modern regék

2020. júl 07.

Gyilkos lény Namíbiában

írta: Csiribusz
Gyilkos lény Namíbiában

Mi harapja le a háziállatok fejét?

Senki sem tudja, hogy milyen ragadozó áll a támadások hátterében. Rettegnek a namíbiai Ohaingu falu környékén élő emberek, akik napok óta nem mernek kilépni a házukból, ugyanis a területen egy rejtélyes ragadozó szedi az áldozatait. A titokzatos lény eddig több tucat kecskét gyilkolt meg úgy, hogy csak a fejüket harapta le.

rln01.jpg

rln.jpg

A helyiek elmondták, hogy nagyon félnek attól, hogy összefutnak a támadóval, akinek az áldozatait még a kutyák sem merik megközelíteni, sőt, az elmúlt napokban ők is rendkívül furcsán viselkednek. A falu vezetője szeretne véget vetni a rettegésnek, ezért profi vadászokat kért meg arra, hogy találják meg a ragadozót, és lőjék ki, ha másképpen nem tudják elfogni.

A környéken az is problémát jelent, ...

Tovább Szólj hozzá

2020. júl 07.

Szörny az óceánból

írta: Csiribusz
Szörny az óceánból

Titokzatos lény a mexikói tengerparton

msz.jpg

Mexikó csendes-óceáni partján idegen, azonosíthatatlan lényt találtak. Az állat a tenger mélyéről jöhetett fel, megtalálásakor már nem élt. Külső megjelenése alapján kígyóra vagy angolnára hasonlít.

A legtöbb szemtanú nem fordított sok figyelmet a tetemre, míg nem egy hölgy – Beatrice Morales Acuna – le nem fényképezte a titokzatos lényt, s később fel nem tette a Facebook-oldalára abban a reményben, hogy valaki talán meg tudja mondani, mi lehet e furcsa teremtmény.

Egyes vélemények szerint angolna, muréna vagy tengeri kígyó.

Írta: Csiribusz

Forrás: micetimes.asia

Képforrás: micetimes.asia

Tovább Szólj hozzá

Hírek Rejtélyes lények Ősállatok

2020. júl 07.

Csontok a tengerparton

írta: Csiribusz
Csontok a tengerparton

Bálna vagy őslény?

ismall02.jpg

2020 februárjában óriási vihar csapott le Írország és Nagy-Britannia környékére. A Ciara nevű ciklon hatalmas hullámokat korbácsolt. Tombolása nyomán azonban érdekes csontokat hagyott maga után.

ismall01.jpg

Egy gigantikus méretű csontváz simult a nedves homokba, Aberdeenshire tengerpartján. A rejtélyes lelet különböző spekulációkra ragadtatta az embereket, hogy vajon mi lehet. Vannak, akik egy bálna csontvázának vélik, mások sós vízi krokodilnak gondolják, megint mások brontosaurust, diplodocust emlegetnek. Olyan is akad, aki egyenesen Nessie-ről beszél, a skóciai Loch tó szörnyéről.

Írta: Csiribusz

Forrás: ross-shirejournal.co.uk

Képforrás: markwitton-com.blogspot.com; ross-shirejournal.co.uk

Tovább Szólj hozzá

Hírek Rejtélyes lények Ősállatok

2020. jún 23.

Rejtélyes állatot öltek meg

írta: Csiribusz
Rejtélyes állatot öltek meg

fhfk3.jpg

Rejtélyes állatot pusztítottak el pásztoremberek, amely úgy nézett ki, mint egy hiéna és egy kutya keresztezése. A szakértőket is zavarba hozta, nem igazán tudják, miféle állatról van szó.

fhfk1.jpg

fhfk2.jpg

A bizarr lényt Románia keleti részén, Oancea falu környékén ölték le, miután birkákat, madarakat és kutyákat támadott meg. A felvételen fellógatva látható. A pásztorok felgyújtották a testét. Fejformája hasonlóságot mutat a hiénával, sörénye is van.

Egy helyi pásztor így nyilatkozott az újságíróknak: „Nem tudom, miféle állat lehetett, még soha nem láttam ilyen dolgot. Nem volt szőre, csak sörény a fején. Nekiugrott az úton egy pásztornak. Mi a fene lehet ez? Kutyának hittem először, de a fogai két sorban nőttek.”

A ...

Tovább Szólj hozzá

Hírek Rejtélyes lények Állattámadások

2020. jún 23.

Farkastámadás Oroszországban

írta: Csiribusz
Farkastámadás Oroszországban

A nyugdíjas, akit farkas evett meg

2015-ben farkastámadás borzolta a kedélyeket a közép- oroszországi Borovicában. A rendőrség felfegyverkezve vadászott a gyilkos fenevadra, ami egy idős, nyugdíjas asszonyt falt fel. A helyi lakosok nagyon féltek, a rendőrség gyors intézkedésében bíztak.

A hetvenhét éves Lima Ankudinova hazafelé sietett a sűrű hóban, amikor alig ötvenméternyire az otthonától megtámadta egy farkas. A szerencsétlenül járt idős asszony maradványait a szomszédai találták meg jóval később.

fto01.jpg

Az egyik szomszéd, a hatvannyolc esztendős Fedot Nekrasov így emlékezett: „Reggel kimentem, mint mindennap, hogy sétáljak egy kicsit, amikor megpillantottam a testét. Az egyik lába teljesen hiányzott, a másik is félig leszakadt. A fej felső része szintén ...

Tovább Szólj hozzá

Hírek Farkasszörnyek Állattámadások

2020. jún 03.

A Bennington-háromszög szörnye

írta: Csiribusz
A Bennington-háromszög szörnye

Elképesztő teóriák az eltűnésekre

rb09.jpg

A másik blogomon négyrészes írást közöltem a Bennington-háromszög különös eltűnéseiről. A téma iránt érdeklődök bizonyára hallottak már a történetről, de most egy olyan teóriát akarok megbolygatni, mely jobban illik erre az oldalra. Azok kedvéért, akik nem ismerik a részleteket, vegyünk át egy gyors összefoglalót.

Tehát a Bennington-háromszög onnan kapta a nevét, hogy az eltűnések színhelye a Bennington-Woodford-Shaftsbury településeket átfogó területeken – beleértve Somerset és Glastenbury területeit – történtek. Az elnevezés egyébként Joseph A. Citro nevéhez kötődik, aki 1992-ben egy nyilvános rádióadásban hívta így az érintett vidéket.

rb06.jpg

/A Bennington-háromszög/

Tudni kell azt is, hogy ezen terület a ...

Tovább Szólj hozzá

Érdekességek Boszorkányság UFO-téma Rejtélyes lények Régi idők nyomában Modern regék Misztérium Bűnügyek Jeti/Bigfoot/Sasquatch

2020. jún 03.

A Lincolnshire-i vérfarkas

írta: Csiribusz
A Lincolnshire-i vérfarkas

Avagy a Dogdyke-i vérfarkas esete

A Lincolnshire-i vérfarkas vagy Dogdyke-i vérfarkas esete a 19. század első felére nyúlik vissza. A történet Christopher Marlowe 1926-ban megjelent A Fen vidék című könyvéből vált ismertté.

A történet egy fiatalemberről beszél, aki Langrick Fenben élt, nem messze Dogdyke-tól. Ez az ifjú ember lelkes archeológus volt, aki egy napon, miközben a tőzeg között ásott, különös leletre bukkant. Az ősi maradvány furcsán nézett ki: úgy tűnt, az emberszerű csontvázhoz egy farkasforma fej párosult.

vf03.jpg

A férfit kíváncsivá tette a lelet, így összeszedte a csontokat, hazavitte Langrick Fen-i otthonába, s kitette az asztalra, hogy jobban megvizsgálhassa. Ám hiába nézegette, nem ment vele sokra. El sem tudta képzelni, mi lehet ez a valami. ...

Tovább Szólj hozzá

Rejtélyes lények Farkasszörnyek Régi idők nyomában Misztérium