Sohaország szelleme
2022. június 15. írta: Csiribusz

Sohaország szelleme

Michael Jackson szelleme Neverlandben kísért?

mj01.jpg

A Santa Barbara körzetéhez tartozó, 1080 hektáros kaliforniai birtok eredeti neve Zaca Laderas Ranch volt, majd 1981-ben az új tulajdonos Sycamore Valley Ranchnek nevezte el. 1982-ben, a „Say, say, say” című videóklip forgatásának idején, Paul McCartney zenész-énekes kapott szállást a farm házában, ahol Michael Jackson is meglátogatta. A popsztár ekkor szeretett bele a birtokba, és ekkor fogant meg benne a gondolat, hogy egyszer megvásárolja. Ez az álma 1988-ban teljesült. A ranchet felújítatta, saját kisvasutat, vidámparkot, állatkertet, mozit hozott létre benne, és új nevet adott a birtoknak: Neverland, ami nagyjából annyit jelent magyarul: Sohaország. A pop-ikon egészen haláláig, 2009-ig birtokolta a területet, bár 2005-től már nem lakott itt, miután gyermekmolesztálási pere véget ért. Kétségtelen, hogy mindettől függetlenül Neverlandet tartotta igazi otthonának, és nagyon szerette ezt a birtokot. Halála után egyik ismerőse, a milliárdos üzletember, Ronald Burkle vásárolta meg mindössze 22 millió dollárért, ami sokak szerint mélyen áron alul volt. Állítólag kezdetben 100 milliós összegért kínálták. Ha ez igaz, mi vihette le a birtok árát?

Bármi is lett a szépséges ingatlan sorsa, a Michael Jackson-rajongók a mai napig elzarándokolnak a ranch-hez, ahol elhelyezik a megemlékezés virágait.

mj03.jpg

mj02.jpg

/a birtok egy része a házzal/

Miután Michael Jackson végleg elment az árnyékvilágból, a magányos, üres birtok mégsem volt egymagában. Néha a ranchot felügyelők, gondnokok, biztonsági őrök látni vélnek egy titokzatos árnyat, egy szellemet, amely összetéveszthetetlenül Michael Jackson alakját idézi. Egy Marie André nevű munkatárs elárulta, hogy ő és a többi alkalmazott is, sokszor látta már Michael Jackson szellemét a ház különböző pontjain. „Michael itt van. Érzékelhetőek a mozdulatai, a lélegzete, a jelenléte. Az ingatlanon dolgozók közül sokan látták, és azt mondják, itt él. Ez elriasztja őket” – mesélte az asszony.

Mint fentebb említettem, állítólag 100 millió dollárról indult az ingatlan ára, majd hirtelen 67 millióra csökkent. Azután ebből lett 31 millió, s végül 22 millióért kelt el. Ez döbbenet, mert 1988-ban sem ért kevesebbet. Negyven év alatt nem ment fel az ára ilyen gazdasági romlás közben sem? Mi az oka annak, hogy ennek a szépséges birtoknak ilyen mostoha sorsa van? Egyesek szerint a paranormális jelenségeknek nem kis köze van ehhez. A kaliforniai ingatlanügynökség egyik forrása megerősítette a pletykákat, miszerint kísértet járja a birtokot, és ez az oka annak, hogy a potenciális vásárlók távol maradnak. „A helyiek azt mondják, Jackson szelleme a halála óta kísérti birtokot, és kedvenc szórakozóhelyeit.”

mj0.jpg

2014-ben négy fotós betört az ingatlanra abban a reményben, hogy lencsevégre kapják a feledhetetlen pop-ikon szellemét. „Nem találtam semmi hátborzongatót az egészben – vallotta később az egyikük. – Furcsa volt és különös, de egyszer sem féltem. Inkább olyan érzésünk volt, hogy nem volna szabad betolakodnunk egy ember magánéletébe.”

Miért nem látták őt? Talán azon az éjszakán nem volt ott? Vagy nem is létezik? Egy szellem nem akkor és ott jelenik meg, amikor és ahol mi akarjuk. A birtok dolgozói közül sokan látták, van, akit távol tart. Nem valószínű, hogy mindenki hazudik. Valamiféle paranomális tevékenység biztosan van a birtokon. Michael Jackson imádta Neverlandet, és pont azért költözött el onnan végleg, mert feldúlták otthona békéjét. Többé nem lett az, ami volt. Ezek a fotósok, még ha nem is rossz szándékkal, de ugyanezt tették. Lehet, hogy emiatt érezték azt a különös késztetést, hogy helytelen megsérteniük egy ember magánszféráját? Mert ha ez már korábban tudatosult volna bennük, akkor oda se mennek. A lelkiismeret-furdalás a házban tört rájuk. Ki vagy mi okozta ezt? Így is lehet nézni a dolgokat.

Írta: Csiribusz

Felhasznált forrás: en.wikipedia.org; mysteriousuniverse.org

Képforrás: iheart.com; artchick4mj.tumblr.com; weheartit.com; elledecor.com; i.pinimg.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5018072312

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása