Mészárlás a lámafarmon
2022. március 30. írta: Csiribusz

Mészárlás a lámafarmon

Szörnyű támadás az állatkert közelében

lf01.jpg

Dale Hill és felesége, Caroline Willette, lámafarmot működtet a Kentucky-i Louisville-ben, az állatkert közelében. 2019. február 18-án hétfő reggel, Caroline nyugtalanító felfedezést tett. 7:30 táján már talpon volt, és ahogyan kinézett az ablakon, a szélben véres gyapjúcsomókat látott hömpölyögni. Nem értette mi lehet, ezért azonnal utánanézett. A véres pamacsok a birtok több pontján ott voltak, az istálló körül is.

Nem hitt a szemének, amikor imádott állatait vérben fagyva találta. Nagyon szerette őket. Hat lámát mészároltak le, testük széttépve feküdt a földön, míg másik hét megsérült. A kerítés egy része összeroncsolódott és véres volt, mintha az egyik láma megpróbált volna kitörni. Ez arról tanúskodik, hogy bármi is támadta meg őket, az állatok nagyon megrémültek.

lf02.jpg

Mivel az állatkert a közelben van, alig húszpercnyi sétára, logikusnak tűnt, hogy az legyen az első gondolatuk, talán onnan szökött meg egy ragadozó. Felvették az állatkert vezetőjével, Kyle Sheperddel a kapcsolatot. Sheperd elmondta, hogy az állatkert 24 órás ellenőrzés alatt áll. Folyamatosan figyelik a kapukat, a kerítést és természetesen az állatokat. A személyzet nem észlelt semmi szokatlant a támadás idején, és nem tűnt el ragadozó sem az állatkertből.

Dale Hill és neje, közel tizenkilenc éve működtették már a farmot. Soha, semmi szokatlant nem tapasztaltak. Az elpusztult állatok révén körülbelül 10000 dolláros kár érte őket.

lf03.jpg

Egyesek prérifarkasok tettének hiszik a farm elleni támadást, de Hill és neje csak rázzák a fejüket erre. Caroline azt mondja, gyakran látnak arrafelé prérifarkasokat, de a lámák féltve őrzik területüket, és mindig elzavarták őket. Nem féltek tőlük.

A prérifarkas, más néven coyote, nem nagytestű állat, súlya 10-20 kiló körül mozog, magassága 45-50 cm. Ezt azért fontos kihangsúlyozni, mert a lámák jóval megtermettebbek náluk. Az egyik megölt láma súlya például elérte a 225 kilót.

Sajnos nem volt térfigyelő kamera a farmon, így el sem tudják képzelni, mi téphette szét a lámákat. Az állatorvos jelentése szerint egyértelműnek látszik, hogy kutyafélével van dolguk, de nem tudta megerősíteni, hogy pontosan mivel. 

Írta: Csiribusz

Felhasznált forrás: wbrc.com; wlky.com

Képforrás: wbrc.com; eu.usatoday.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1118055072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása