Ismeretlen, gyilkos állat támadása
2022. január 20. írta: Csiribusz

Ismeretlen, gyilkos állat támadása

Pánikhangulat Indiában

Legalább tizennégy falusi lakos, köztük nők és gyerekek estek áldozatul egy vadon élő állat támadásainak, amelyet a helyiek titokzatosnak neveztek az északi Gaibandha kerületben található Palashbariban.

gbia.jpg

A helyi újságírók szerint az egyik áldozat egy rangpuri kórházban halt meg 2021. október 18-án, körülbelül három héttel azután, hogy az ismeretlen állat megharapta. Ferdous Islam Rukut, egy gaibandhai mecset imámját 2021. szeptember 29-én érte támadás, majd hazaküldték, miután kezelést kapott, beleértve a veszettség elleni védőoltást is. Később kórházba szállították, amikor hirtelen rosszul lett, s végül ott halt meg.

Mindezen támadások egy hónap alatt történtek 2021. október 29. és november 1. között” – mondta Kaysar Rahman Romel újságíró. A többi áldozat állapota állítólag stabil, veszettség elleni oltást kaptak.

A pánik annyira hatalmába kerítette a helyieket, hogy Taluk Kewabari, Harinathpur, Kishamat Kewabari, Khamar Balua, Dulalervita és Talukjamira falvak lakosai botokkal, és más kézzel készített eszközökkel fegyverkeztek fel, hogy megmentsék az emberek életét a vadon élő állatokkal szemben. Ezekben a falvakban októberben legalább három rókát meglincseltek.

A vadon élő állatokkal foglalkozó szakértők kizárták, hogy ismeretlen, gyilkos állatok jelenjenek meg Gaibandha területén. A Dakkai és Rajshahi-i Vadgazdálkodási és Természetvédelmi Osztály illetékesei több falu bozótját átkutatták, így jutottak erre a következtetésre. „A veszélyes ismeretlen állatról szóló beszéd csak mendemonda. Megállapítottuk, hogy léteznek ázsiai aranysakálok, amelyek általában ártalmatlan fajok, hacsak nem provokálják őket” – mondta Jahangir Kabir, a szakértői csoport tagja a The Financial Expressnek. Elmondta azt is, mivel ez a szaporodási időszak, ezek az állatok hajlamosak arra, hogy „kicsit ingerültebbek legyenek”. A szakértő úgy véli, hogy a legutóbbi támadások hátterében veszettségben szenvedő róka állhat. A helyi lakosságot félrevezethette a pletyka, miszerint „egy gyilkos állat kóborol a szomszédos faluban”, ezért ölték meg a talált rókát.

Ennek véget kell vetni” – mondta Jahangir Kabir úr. Az imám halálával kapcsolatban felhívta a figyelmet, hogy az illető csaknem egy hónappal a támadás után halt meg, így nehéz bizonyítani, hogy összefüggés van a halál oka és az incidens között.

A vadszakértők 500 szórólapot osztottak szét, kérve az embereket, ne essenek pánikba, és ne tanúsítsanak agressziót a vadon élő állatokkal szemben. Azt is tanácsolták a falubelieknek, hogy oltsák be házi kedvenceiket veszettség ellen, és ha megharapták őket, forduljanak orvoshoz a szükséges gyógyszerért.

Forrás: thefinancialexpress.com.bd

Képforrás: dhakatribune.com; comics.ha.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4118044398

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása