Rejtélyes állatot öltek meg
2020. június 23. írta: Csiribusz

Rejtélyes állatot öltek meg

fhfk3.jpg

Rejtélyes állatot pusztítottak el pásztoremberek, amely úgy nézett ki, mint egy hiéna és egy kutya keresztezése. A szakértőket is zavarba hozta, nem igazán tudják, miféle állatról van szó.

fhfk1.jpg

fhfk2.jpg

A bizarr lényt Románia keleti részén, Oancea falu környékén ölték le, miután birkákat, madarakat és kutyákat támadott meg. A felvételen fellógatva látható. A pásztorok felgyújtották a testét. Fejformája hasonlóságot mutat a hiénával, sörénye is van.

Egy helyi pásztor így nyilatkozott az újságíróknak: „Nem tudom, miféle állat lehetett, még soha nem láttam ilyen dolgot. Nem volt szőre, csak sörény a fején. Nekiugrott az úton egy pásztornak. Mi a fene lehet ez? Kutyának hittem először, de a fogai két sorban nőttek.”

A szakértők véleménye megoszlik arról, mi lehet ez a lény, ráadásul az elégett részek miatt nem lehet alaposabban megvizsgálni. Adrian Alexandru, a Galati Megyei Sportvadászok és Halászok Egyesületének igazgatója azt mondja, ez az állat egyértelműen egy hiéna, amely Afrikában él. „Úgy gondolom, ez az állat a Moldovai Köztársaság területéről származik, és a Prut folyót átúszva került a juhaklok közelébe. Talán valahol, valaki, egy eltitkolt magánállatkertet tart, s az állat onnan szökött el.”

Madalin Serban biológus, a Galati Múzeum Természettudományi részlegének vezetője, nem ért egyet ezzel a megállapítással. Szerinte az állat nem hiéna, mert a testfelépítése egészen más. A hiénák fejformája masszívabb és más a fogazatuk. „Véleményem szerint ez egy hatalmas, vad kutya lehet, amely valamilyen bőrbetegségtől, talán a rühesség egy fajtájától szenvedett.”

Írta: Csiribusz

Forrás: dailystar.co.uk

Képforrások: pkhype.com; naturephoto-cz.com; tageo.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr4415752252

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása