Rejtélyes felvétel: lefotózták a mitológiai lényt?
2019. július 15. írta: Csiribusz

Rejtélyes felvétel: lefotózták a mitológiai lényt?

A modern technikának köszönhetően a Föld olyan területeit is meg lehet figyelni, ahová az ember nem nagyon jár. A Google Earth most lehet, hogy megtalálta a rettegett mitológiai lényt, a krakent.

Az Antarktisz közelében készült a felvétel, amelyen egy hatalmas, beazonosíthatatlan dolgot lehet látni. Nagyjából 120 méter hosszú, ezért néhányan úgy hiszik, hogy a kraken nevű tengeri szörny létezésének bizonyítékát találták meg – olvasható az RT News oldalán.

kra1.jpg

kra2.jpg

Mások szerint egy hatalmas víz alatti UFO van a képen, de vannak, akik nem ragadtatják el magukat, és azt mondják, hogy csak egy óriási tintahal támad egy bálnára a felvételen. Egyébként a legendák szerint a kraken is olyan, mint egy tintahal, és Norvégia, valamint Grönland körül támad a hajókra.

A kraken, vagy más néven leviathán, tengeri mondák szüleménye. A hatalmas fejlábúnak több szeme és erős csápjai vannak. A hiedelem szerint hajókat támad meg.

kra3.jpg

Egy negyedik elmélet szerint a Google Earth kamerája egy plezioszauruszt örökített meg. A tengeri hüllő a tudósok szerint ugyan már a jura korban kihalt, de a felvételt a Youtube-ra feltöltő felhasználó ezt az állatot vélte felfedezni a tengerben. Szerinte a tengeri lény okozhatta a „Bloop” nevű titokzatos zajt is, amelyet az amerikai Nemzeti Óceán- és Légköri Hivatal (NOAA) tudósai 1997-ben hallottak először. A zaj egy ultra alacsony frekvenciájú hang volt, és akkoriban felmerült, hogy ismeretlen tengeri lénytől származik. Később a kutatók arra jutottak, hogy a hangot egy jéghegy repedése adta ki.

A plezioszauruszok minden idők egyik legnagyobb tengeri ragadozó csoportját képezték. Legkisebb kifejlett egyedeik két méter körüli hosszúak lehettek. Vízszintes uszonyaikkal egyedülállóak voltak a tengeri állatok között.

Forrás: faktor.hu

Képforrás: musikverein-daxweiler.de; hvg.hu; delmagyar.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8914947612

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nevem senki. 2019.07.15. 22:11:24

Számomra ez a fotó nem bizonyít semmit.

Csiribusz 2019.07.16. 20:07:21

Szerintem sem meggyőző. Akármi lehet.
süti beállítások módosítása