A Kaszás
2019. március 28. írta: Csiribusz

A Kaszás

A Kaszás évszázadokon keresztül jelkép volt, az emberek valójában sosem hittek a halál megszemélyesítőjében. Mark Chorvinsky amerikai kutató viszont szemtanúk beszámolója alapján azt állítja, hogy igenis létezik ez az alak. A dolog pikantériája, hogy akik elmesélték a vele történt találkozásukat, azok nem haltak meg. Tehát a Kaszás talán mégsem a halál megszemélyesítője. Mielőtt azonban filozófiai-materialista vitába bonyolódnánk, vizsgáljunk meg néhány esetet.

hk00.jpg

Martha Chilton – 76 éves – texasi ápolónő először azt hitte, egy szerzetes áll az ágya mellett. Aztán megpillantotta a csuklyás alak arcát.

Nem is arca volt – emlékezett vissza Martha –, csak a koponya, a szemek helyén apró, világító vörös pontokkal. Sötét csuhája ujjait összefonta maga előtt, és úgy nézett ki, mint aki vár valamire...”

Ezúttal azonban valamit eltéveszthetett, mert az ápolónőnek esze ágában sem volt itt hagyni ezt a világot. Chorvinsky szerint azonban ez a várakozás jellemző az alakra. Semmit sem sürget, és gyakran beszél a haldoklóhoz és annak hozzátartozóihoz. Néha viszont neki is lehet sürgős dolga, mint azt egy New York-i férfi mesélte a kutatónak.

Egy éjjel arra ébredtem, hogy valaki motoszkál a nappaliban. Óvatosan felkeltem, papucsba bújtam, és a sötétben kióvakodtam, hogy megnézzem, ki az. Egy fekete csuklyás köpenybe burkolózott, fehér halálfejes alakot pillantottam meg, aki kaszát tartott a kezében. Az illető mereven nézett rám, és én beleborzongtam a tekintetébe. Aztán az alak elfordult és átsiklott a bezárt erkélyajtón egyenesen Manhattan fölé, tíz emelet magasan.”

Vajon hová sietett? Lehet, hogy egyenesen ahhoz a marylandi hölgyhöz, akinek se szó, se beszéd, az életét mentette meg. A hölgy alatt ugyanis beszakadt egy befagyott tó jégpáncélja, ő pedig nem tudott úszni. Mégis mielőtt elsüllyedt volna, valaki egy kaszanyelet nyújtott neki, hogy abba kapaszkodjon. Amikor aztán az illető kihúzta a hölgyet, villámgyorsan tovatűnt az esti homályban.

Forrás: Hihetetlen magazin / 2001. december – lejegyezte: Csiribusz

Képforrás: pecsma.hu

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr3314720839

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása