Újjászületés, avagy egy tragikus medvekaland végkimenetele
2019. február 01. írta: Csiribusz

Újjászületés, avagy egy tragikus medvekaland végkimenetele

Egy óriás barnamedve súlya meghaladhatja a 350 kilogrammot, két lábra állva pedig majd két és fél méterre magasodik fölénk. Meglepően gyorsan tud mozogni, és képes felmászni a vastagabb fák törzsén is. Péklapátnyi mancsának egyetlen csapásával képes végezni bármilyen nagytestű állattal. Ha ember vagy állat összetalálkozik vele, semmi esélye sincs a robosztus gyilkológéppel szemben. Akadnak persze kivételek, de ezekben az esetekben csak a csoda segíthet…

A szibériai Norvokutszkban élő Jevgenyij Marakov egy ilyen csodának köszönheti életét. A 33 éves férfi, sokáig nem tudta feldolgozni annak a napnak szörnyű az eseményeit. Pedig reggel minden úgy kezdődött, mint máskor, semmi sem utalt arra, hogy rövidesen szembe kell néznie élete legnagyobb kihívásával.

usz4.jpg

Délelőtt, miközben a szomszédai a kertben szorgoskodtak, Jevgenyij a közeli erdőbe indult fáért. Tudta, hogy milyen veszélyes leselkedhetnek rá, de nem félt a környéken élő vadállatoktól. Éppen ezért puskát sem vitt magával…

Az óriási barnamedve egyik pillanatról a másikra termett előtte, és mielőtt Jevgenyij bármit tehetett volna, az állat gyilkos karmokban végződő mancsa az arcába csapódott. Szinte felfoghatatlan, de a borzalmas erejű csapás szabályosan leszakította Jevgenyij arcát. Mielőtt elveszítette volna az eszméletét, még hallotta, hogy a medve vadul rágni kezdi a letépett húst. Ezt a hangot azóta sem tudja elfelejteni… Nem tudni miért, de a medve nem vetette rá magát a földre zuhant, vérző emberre, hanem vad morgással visszatrappolt a fák közé.

usz2.jpg

usz1.jpg

usz3.jpg

Jevgenyij túlélte a borzalmas támadást, de arcát kendővel kellett elfednie. Egy svájci sebészcsoport a televízió jóvoltából tudomást szerzett az esetről, és úgy döntöttek, hogy mindenféle ellenszolgáltatás nélkül segítenek Jevgenyijnek, hogy új arcot kaphasson.

A plasztikai sebészek megtervezték a hiányzó arcrészeket, majd több tucat műtét során speciális implantátumokat ültettek a férfi arcába. Az eredmény ugyanolyan hihetetlen, mint maga a tragédia. Miután Jevgenyij hazatért, találkozott barátaival és családtagjaival, akik alig akarták elhinni, hogy őt látják viszont az újjávarázsolt arccal.

A szegényesen berendezett fürdőszobában Jevgenyij nagyon hosszú idő óta először mert belenézni a tükörbe.

Forrás, képforrás: Hihetetlen magazin / 2003. április – lejegyezte: Csiribusz

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr914595682

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása