A Hold arca
2018. június 17. írta: Csiribusz

A Hold arca

Írországban évszázadokon át sok babona élt a holddal kapcsolatban. Az emberek balszerencsének tartották, ha valaki meglátta a tükörben visszatükröződni a telihold képét, vagy ha egy fa ágain keresztül bámulta, de a legrosszabb az volt, amikor a telihold fénye rávetődött egy alvó ember arcára. Ha ez utóbbi történt, az halált jelentett az illetőnek.

tukor.jpg

Élt egyszer egy ír kislány, akinek a szobájában állt egy régi faszekrény, melyben a holmijait tartotta. A szekrény belső ajtaján volt egy tükör. Az anyja figyelmeztette a lányát, hogy a szekrényajtó legyen mindig zárva éjjel. A lány általában megfogadta az anyja tanácsát, de néha előfordult, hogy elfelejtette. Egyik alkalommal is ez történt.

Azon az éjszakán arra ébredt, hogy valami a szemébe világít. Amikor körülnézett, meglátta a nyitott szekrényajtót és azt is, hogy a telihold képe a tükörből néz le rá, amint a kinti fák ágain átsüt. Fel akart kelni az ágyból, hogy becsukja az ajtót, amikor észrevett valami nagyon furcsát. Úgy tűnt a tükörben, mintha a holdnak arca lenne. Halott ember képére emlékeztette, amely mindenhol sárga és rothadt foltok, himlőhelyek tarkítják. Ijedtében fejére húzta a takarót.

Mire ismét ki mert kandikálni a takaró alól, a hold már visszatért régi kerékvágásába. A lány megkönnyebbülten felsóhajtott és megfordult, hogy aludni tudjon. Ám ekkor halk zörejt hallott az ágy lába felől. A lány felült az ágyban és elszörnyedve látta, hogy egy halott ember van a szobájában. Arca kerek volt, akár a hold, teste lelógott torz koponyája alatt. Elkapta a kislány lábujjait és kirángatta az ágyból. Az küzdött és rúgott, de hiába. A halott ember behúzta a tükörbe, aztán becsukta maga mögött a szekrényajtót.

Reggel, amikor a kislány anyja bejött a szobába, hogy felébressze, nem találta sehol a gyereket. Átkutatta az egész szobát, és mikor végül kinyitotta a faszekrény ajtaját, a tükröt vérrel befröcskölve találta…

Forrás: scaryforkids.com – fordította: Csiribusz

Képforrás: loverofdarkness.net

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr1514053170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása