Tényleg létezik az orosz vízi szörny?
2018. június 01. írta: Csiribusz

Tényleg létezik az orosz vízi szörny?

Évszázadokon keresztül tartotta magát a legenda egy hatalmas vízi szörnyetegről, amely a szibériai Labinkir-tóban élt. Az Orosz Földrajzi Társaság kutatóinak egy csoportja állítólag olyan csontmaradványokat talált, amelyek e lényé lehetnek. Viktor Tverdokhlebov geológus szerint számos feltételezés született arról, hogy minek a csontváza lehet: óriáscsuka, féreg vagy valamilyen kétéltű is felmerült lehetőségként. Egyik változatot sem sikerült bizonyítani, de cáfolni sem, annyit tudni csak, hogy egy hatalmas állat állkapcsára és néhány csontjára bukkantak.

zorny.jpg

Az orosz kutatócsapat a tó fenekén vizsgálódott, talaj- és állatmintákat vett további kutatásokhoz. A hatalmas csontvázat a tó mélyén fedezték fel víz alatti szkennereket használva. A lelet jelenőségét igencsak csökkenti, hogy a kutatócsoport eddig nem hozott a felszínre tárgyi bizonyítékot, egyelőre csak a beszámolójukkal álltak elő.

Forrás: Hihetetlen Magazin / facebook.com

Képforrás: A kép csak illusztráció!

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr8013995182

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása