A Winchester-ház / Szellemek háza
2018. április 21. írta: Csiribusz

A Winchester-ház / Szellemek háza

Ha Kaliforniába utazunk, okvetlenül keressük fel a San Jose-ban található grandiózus Winchester-házat. A kúria nem mindennapi múlttal rendelkezik. 38 éven át épült, de soha nem készülhetett el. Ennek pedig az volt az oka, hogy az özvegy Sarah Winchester így kerülhette csak el a szellemekkel való találkozást. De valóban elkerülte?

wh1.jpg

wh0.jpg

Az egykori vadnyugat leghíresebb ismétlő puskájának az atyját Oliver Winchesternek hívták. Amikor egy bostoni jós azt jövendölte a feleségének 1884-ben, hogy kísérteni fogják azoknak a holtaknak a szellemei, akik a férje által feltalált fegyvertől haltak nem természetes halált, a nő teljesen kétségbe esett. A médium ekkor megnyugtatta, és azt mondta neki, hogy a szellemeket távol tudja tartani, ha nyugatra költözik, vásárol egy házat és azt folyamatosan tovább építi, de soha nem fejezi be. Így történhetett, hogy 1884-ben Sarah Winchester San Jose-ban vásárolt egy tanyát, amit azon nyomban elkezdett tovább építtetni.

wh2.jpg

wh3.jpg

wh4.jpg

wh6.jpg

wh7.jpg

wh5.jpg

Amikor a férje 1886-ban meghalt, Sarah megörökölte a fegyvergyárból származó vagyont, aminek nagy részét a folyamatosan bővülő házba ölte. A kúria az özvegy 1922-ben bekövetkezett haláláig épült, és egy 160 szobás kastély vált belőle. A benne található 40 lépcsőház némelyike nem vezet sehová, a 467 ajtó között van, amelyik falra, a szabadba, vagy az alatta lévő szintre nyílik. A ház egyébként megelőzte korát, számos olyan újdonság és építészeti elem található benne, amit jóval később kezdtek csak alkalmazni.

Bár a médium biztos volt annak idején a dolgában, Sarah Winchester halála napjáig állította, hogy a ház folyamatos bővítése ellenére találkozott szellemekkel, sőt, beszélgetett is velük. Bizonyítani persze nem tudta igazát.

Szellemek háza – amerikai-ausztrál horrorfilm, 2018.

wh8.jpgRendezte: Peter Spierig és Michael Spierig

Szereplők:

Sarah Winchester – Helen Mirren

Marion Marriott – Sarah Snook

Dr. Eric Price – Jason Clarke 

Dr. Eric Price pszichiáter úgy érzi, egyszerű feladatra vállalkozik, amikor meg kell állapítania az idős Sarah Winchester beszámíthatóságát. Az ismert Winchester-ház, melyet az asszony folyamatosan épít, s melyről azt tartja, gonosz szellemek tanyája, látszólag gondos úri háznak tűnik, bár felettébb különös adottságai vannak. Építészetéből mintha hiányozna minden logika és megfontoltság. Bonyolult folyosók, semmibe vezető lépcsősorok, titokzatos szobák alkotják minden emeletét.

Az asszony megrögzötten állítja, hogy minden winchester fegyverrel megölt halott rajta akar bosszút állni, s nekik építteti a szobákat. A doktor erősen kételkedik az asszony épelméjűségében, ám egyszer csak rájön, hogy a különös falak között valóban nem stimmel valami.

Forrás: noiportal.hu

Filmajánlót írta: Csiribusz

Képforrás: noiportal.hu; winchestermysteryhouse.com; zoomex.ru; mydstudio.com; prowlingtheplanet.com; femina.hu; avilagtitkai.com; netzoe.com

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr5013853380

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

RuRu 2018.04.22. 21:25:07

Kedves Csiribusz!
Ez a poszt is nagyon érdekes, a filmelőzetessel különösen!
Sehova nem vezető lépcsők, ajtók - tiszta Roxfort! :-D
Megéri megnézni a filmet? Most kedvet kaptam hozzá, de páran azt mondták, hogy nem valami jó.

Csiribusz 2018.04.23. 19:20:51

Hogy jó-e vagy sem, azt gondolom, ízlés kérdése. Én jobb szeretem megnézni és magam eldönteni, mi tetszik nekem.

RuRu 2018.04.23. 21:30:37

@Csiribusz: Általában én is így vagyok vele, csak azért kérdeztem, mert horrorfilmekben nem vagyok annyira otthon, ezért ott egy kicsit jobban adok mások véleményére.
süti beállítások módosítása