A halál alagútja
2017. november 01. írta: Csiribusz

A halál alagútja

A Virginia állambeli bányászváros, Grundy alatt futó alagutakról azt tartják, hogy kísértetek otthona. Grundy egy csöndes, álmos városka, ahol többnyire szénbányászatból élnek a lakók. A békés kisváros az a fajta hely, ahol alig van bűnözés, ahol az ember nem zárja kulcsra a háza ajtaját és mindenki ismer mindenkit.

ha2.jpg

A mendemonda szerint, valamikor egy dúsgazdag embert bíztak meg az alagút kiásásával, amelyre rabszolgákat használt. Egy napon az egyikük kikezdett a gazda feleségével, a többiek pedig fellázadtak. A férfi, büntetésül elevenen befalaztatta mindegyiküket az alagút járatainak falaiba. Azt mondják, a kétségbeesett férfiak sikolyait még ma is hallani.

Jon és Candace ifjú házasok voltak akkoriban. 2010-ben költöztek a városka szélére egy kellemes kis házba lányukkal, az ötéves Jaycie-vel. Candace mindig szerette a titokzatos, izgalmas helyeket, s mert hallotta az alagút történetét, rávette a férjét, hogy nézzék meg. Jont nem nagyon érdekelték az ilyen dolgok, de mert felesége kedvében akart járni, beleegyezett a furcsa kirándulásba. Az alagút elhagyatott és félelmetes volt, mindennek ellenére Jont teljesen hidegen hagyta. Nem úgy Candace-t, akit halálra rémített a járatokban süvítő szél és a sikoly, melyet hallani vélt. Azonnal haza akart menni.

ha3.jpg

Nem sokkal később a kislányukat állandó rémálmok kezdték gyötörni, és nem egyszer riadtak arra, hogy Jaycie az ágyuknál áll és bámulja őket. Aztán mintha akkor ébredne a kislány, hirtelen nem is tudta, hol van. Úgy gondolták, talán alvajáró lett vagy az új környezet, a különalvás zavarták meg, s majd idővel megszokja.

Candace egy ideje gyermek-szépségversenyekre hordta Jaycie-t. Egy napon éppen az új fellépő ruháját varrta, amikor üvegcsörömpölést hallott. A konyhába érve a szekrények ajtajai tárva-nyitva álltak, az összes pohár és tányér a földön feküdt apró darabokra zúzva. Semmi nem maradt épen. Candace teljesen ledöbbent. El sem tudta képzelni, mi okozhatta a felfordulást. Egyetlen tányér még a polcon volt, de azt is felemelte egy láthatatlan erő, és a földre vágta az asszony elé.

Az elkövetkezendő napokban a kislányuk velük aludt mindennap. Egy éjszaka Candace arra ébredt, hogy borzasztó meleg van a szobában. Álmosan lement a nappaliba és a termosztát felé nyúlt, hogy elindítsa a légkondicionálót, amikor valami elkapta a karját. Borzasztóan megrémült, de mire felkapcsolta a villanyt, semmi szokatlant nem látott. Elhitette magával, hogy bizonyára képzelődött és nem beszélt ijesztő élményéről senkinek.

Teltek a hetek, de Candace nem tudott szabadulni a gondolattól, hogy valami nem stimmel a házzal kezdte úgy érezni, hogy lassan, de biztosan becsavarodik. Egyik este, miután a kislányát az ágyba parancsolta, szokatlan hangot hallott az emelet felől. Mintha valaki nehézkesen lélegzett volna. Felment, hogy a kislány után nézzen, de Jaycie békésen aludt a szülői hálóban. Ekkor Candace az előszoba felé fordult és meglátta a rémséges lényt, amelytől szó szerint földbe gyökerezett a lába. A lény emberinek tűnt, de nem volt ember. Hatalmasnak látszott, legalább két méter magasnak és pikkelyek borították a bőrét. Jon nem sokára hazaért. Nem hitte el, amit a felesége mondott, azt gondolta, bizonyára ki vannak az idegei.

Egyszer, amikor a nappaliban tartózkodott a család, Jon tévét nézett. Aztán a tévé váratlanul ki-bekapcsolódott, összevissza váltogatta a csatornákat és a hangerőt. Candace teljesen kikészült, de legjobban az bántotta, hogy a férje nem vette komolyan. A házaspár fokozatosan kezdett elhidegülni egymástól.

ha1.jpg

Megint egy másik alkalommal, Candace odafönt aludt a szobájukban, amikor azt érezte, hogy valami lehúzza róla a takarót. Utánanyúlt és visszahúzta. Ekkor meglátta maga mellett a gonosz lényt. Hasonlított az emberhez, de nem az volt. A feje félig emberszerűnek tűnt, félig egy faragott vízköpőre emlékeztetett. Megragadta a nőt és kis híján megfojtotta, végül karmaival megsebesítette. A sikolyokra Jon felszaladt a szobába. Candace hiába mondta el neki mi történt, a férfi még mindig nem hitte el.

Mindezek után Candace úgy döntött, megpróbál segítséget kérni. Keresett és kutatott egész nap az interneten, felhívta az összes templomot, de érdemi segítséget sehonnan nem kapott. Végül sikerült szereznie egy, a helyzetre vonatkozó imát és szentelt olajat. Helyiségről helyiségre végigment a házon és mindenhol megkenve az ajtókat elmondta az imát. Úgy tűnt, az ima ereje hat. Legalábbis egy időre visszaköltözött a béke a házba. Candace azonban a lelke mélyén nem tudott megnyugodni. Érezte, hogy a dolognak ezzel még nincsen vége.

Végül Jon sem úszta meg a támadást. A lény hozzá is eljött, igaz, az álmain keresztül. Ugyanazt látta, amit a felesége. A lény egyre közelebb jött hozzá, s ahogyan közeledett, úgy forrósodott a levegő körülötte. Aztán benyúlt a mellkasába és kitépte a férfi szívét. Jon felriadt a rémálomból. Lassan megnyugodott és már majdnem vissza is aludt, amikor újabb zaj ébresztette fel. Lebotorkált az emeletről a konyhába, ahonnan a zaj jött. Nem látott semmit, de ahogyan térült-fordult, egyszer csak ott állt előtte a lény. Elkapta a férfit, a magasba emelte, majd elengedte. Ekkor ért le az emeletről Candace. Jon elismerte a tévedését és megbeszélték, hogy segítséget kérnek.

Így jött a képbe az a szelleműző csapat, akik házak megtisztításával foglalkoztak. Kapcsolatba lépve a lénnyel megtudták, hogy nem szellemről, hanem démonról van szó, hogy valamelyik lakóval érkezett valahonnan a házba, és nem titkoltan ártó céllal jött. Hamarosan az is kiderült, hogy Candace paranormális képességekkel bír, ezért kapcsolódott rá a lény. Erősen gondolkodott, honnan hozhatta haza, amikor eszébe jutott az alagút.

Nem volt kérdés, hogy valahogyan meg kell szabadulni a démontól. Elhívtak egy katolikus papot, hogy áldja meg a házat. Az áldás után visszatért a család élete a régi kerékvágásba és végre megnyugodhattak.

Ám egy napon, amikor a nappaliban játszottak, kitalálták, hogy elmennek pizzázni és fagyit enni. Candace, aki a táskájáért felment az emeletre, észrevette, hogy a kis Jaycie az ágyon üldögél. Megkérte, hogy siessen, mire a kislány válaszolt, hogy útra készen áll. Csakhogy a hangja lentről jött. Egy pillanat! Miképp lehetett a kislány egyszerre két helyen? Ekkor az ágyon ülő kislány Candace felé fordult. Mintha hiányzott volna az arcának egyik fele. Elfutott a nő mellett, leviharzott az emeletről és a kis Jaycie-nek ugorva megsebesítette az arcát. Aztán ott sem volt. Candace-nek ekkor telt be a pohár. Szörnyen dühös lett.

Bár álmaik házát nem sikerült megtisztítaniuk, új életet kezdtek valahol másutt. A ház a mai napig üresen áll.

Írta: Csiribusz

Forrás: New Dominion Pictures – Szellemjárás, 2015.

Képforrás: you-tube.one; flickr.com; abandonedonline.net

A bejegyzés trackback címe:

https://csiribusz.blog.hu/api/trackback/id/tr9012948449

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása